CiU lamenta que el POUM no recepcioni Ordenació de Riells i Can Hosta

El grup municipal de Riells i Viabrea diu que després de la seva mobilització ha estat possible la recepció de les urbanitzacions Júnior Park i Fogueres de Montsoriu

Redacció
13 de febrer del 2014
Una de les urbanitzacions de Riellls i Viabrea. Foto: Jordi Purtí

El portaveu de CiU a l’Ajuntament de Riells i Viabrea, Josep Manel Tarrida, ha lamentat que les urbanitzacions Ordenació de Riells i Can Hosta quedin fora de ser recepcionades en el POUM. Tal i com ha manifestat Tarrida "ens satisfà, però, que Júnior Park i Fogueres de Montsoriu sí que ho estiguin, però cal dir que, en gran part és gràcies a la insistència i mobilització realitzada per part del nostre grup”. El pas formal tindrà lloc avui 13 de febrer en la sessió plenària de l'Ajuntament de Riells i Viabrea.
 
Josep Manel Tarrida ha recordat que el novembre del 2009 es va aprovar inicialment el POUM per part del govern format en aquell moment per ERC i PSC on tot el municipi de Riells i Viabrea era considerat no recepcionat. Posteriorment, l’any 2010 el grup de CiU va dur a terme dos actes públics on s’explicava el POUM aprovat i la convocatòria d'un ple extraordinari. Tal i com ha manifestat el portaveu de CiU a Riells i Viabrea "Gràcies, en bona part, a la mobilització de la ciutadania per part de CiU, es varen presentar 1.020 al·legacions que varen fer que ERC i PSC donessin per recepcionat tot el municipi excepte les urbanitzacions Júnior Park, Fogueres de Montsoriu, Can Hosta i Can SalvaII, coneguda com Ordenació de Riells“.

L’any 2011, en el marc de les eleccions municipals, el grup de CiU a Riells va agafar el compromís de que "si governava es retornaria el POUM al municipi i el posaria en exposició pública, perquè els veïns sabessin què es va aprovar i per tal que tothom pogués dir-hi la seva", ha declarat Tarrida. El novembre de 2012 el POUM va retornar al municipi, i el mes de desembre del mateix any es va dur a terme una moció de censura contra CiU, per part d'ERC i PSC, que es varen unir pel POUM.
 
Amb tot Tarrida ha explicat que "els fets i la cronologia són els que són". L’any 2013 Convergència i Unió va convocar un acte públic per tal d’explicar com quedava el POUM i es varen presentar un total de 3.469 al·legacions.
 
Per últim Tarrida expressat que l’equip de govern no tenen en compte les 3.469 instàncies presentades, només 3.144, motiu pel qual ja han avançat que impugnaran aquest punt del ple d'aquest vespre.
Arxivat a