La CUP destaca l'arrelament d'una nova manera de fer política els darrers 10 anys a Sant Celoni

La Candidatura d'Unitat Popular ha presentat els actes de celebració del 10è aniversari que es faran en el decurs de tot l'any 2014

per NacióBaixMontseny , Sant Celoni, 12 de febrer de 2014 a les 10:25 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de febrer de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
D'esquerra a dreta, el regidor Dani Corpas, el militant de la CUP Carles Vallvé i l'exregidora Montserrat Vinyets. Foto: Cup Sant Celoni


Un extens programa d'activitats relacionades amb el moviment social, l'educació, l'economia i el procés nacional, entre d'altres temàtiques serviran per celebrar el 10è aniversari de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Sant Celoni que va començar a caminar un 28 de febrer de 2004 quan va constituir-se en assemblea i el 27 de març següent es va presentar públicament a la biblioteca l'Escorxador. Des d'aquesta organització política es valora el fet "d'haver arrelat unes noves maneres de fer política basades en un projecte municipalista amb capacitat d'incidir a nivell nacional".


Rercorden que han estat deu anys teixint complicitats amb diferents col·lectius activats al Baix Montseny, amb resultats reals com La Clau que obri tots els panys o l'Assemblea de Drets Socials. En tots aquests anys han impulsat campanyes relacionades amb l'habitatge digne, l'oci alternatiu, les trobades de pobles sense Estat, la immigració i també en la defensa del territori i la sostenibilitat. Tanmateix valoren el que en aquest temps s'han viscut les consultes populars sobre l'ARE i sobre la independència i han estat en les mobilitzacions contra les retallades i la precarització laboral.

Tasca institucional


L'any 2007 van entrar per primera vegada a l'Ajuntament amb dos regidors, situació que s'ha conservat en l'actual legislatura. El seu objectiu és lluitar contra lògiques polítiques poc valentes i honestes. la defensa dels serveis públics municipalitzats, un habitatge digne, l'ajustament de diferències salarials en la plantilla de treballadors de l'Ajuntament i la rebaixa de sous polítics. En el futur més immediat volen incidir en el model d'escola, lluitar contra el ciment posant per davant les persones, optimitzar recursos i evitar patir les retallades en els serveis públics.

Per això, durant aquest any seguiran pressionant per aconseguir el porta a porta en la recollida de residus, trencar les lògiques perimetrals dels municipis del Baix Montseny, ttreballar per un nou model de policia local i apostar per un pla de xoc d'¡atenció a les persones més necessitades per combatre l'atur i assegurar els serveis públics en sanitat.


 

Participació