Detingut el pressumpte autor de l'atropellament mortal d'un ciclista

Es tracta d'un jove de 22 anys veí de Sant Esteve de Palautordera al qual se l'imputen pressumptes delictes d'homicidi imprudent i omissió del deure de socors

Redacció
11 de febrer del 2014
Estat en què va quedar la bicicleta de Foto: Mossos d'esquadra

Un jove de 22 anys, veí de Sant Esteve de Palautordera ha estat detingut aquesta matinada relacionat amb l' atropellament mortal del ciclista Emilio Pitera , de 56 anys de Cardedeu, al terme municipal de Santa Maria de Palautordera, al qual se l'imputen pressumptes delictes d'homicidi imprudent i omissió del deure de socors. Els fets van  tenir lloc dissabte passat, 8 de febrer, al voltant de les 7 del matí a la carretera BV-5301. La detenció ha estat una operació conjunta dels mossos d'esquadra de l'Àrea Regional de Trànsit de la Regió Metropolitana Nord i de la comissaria de Sant Celoni.

La investigació realitzada al lloc de l’accident pels mossos d’esquadra de trànsit va determinar que el vehicle que hauria produït l’encalçament mortal i que s’havia donat a la fugida hauria de portar danys importants a la part dreta. Així mateix les restes trobades, en concret plàstic blanc i part d’una òptica, els van donar pistes de la marca, model i color del vehicle.
 
Amb totes aquestes dades i la col·laboració de la policia local de Santa Maria de Palautordera i els vigilants municipals de Sant Esteve de Palautordera va resultar possible la identificació del vehicle i del seu propietari.
 
Els agents es van adreçar al domicili del propietari del vehicle i li van demanar que els mostrés el cotxe, a la qual cosa el jove va accedir, motiu pel qual els agents van constatar que es tractava del vehicle implicat en l’atropellament mortal. Davant d’aquests fets, el mateix jove els va explicar que el dia de l’accident conduïa ell.
 
La investigació continua oberta ja que els agents no descarten que el jove no actués sol. El detingut passarà a disposició judicial en les pròximes hores davant el jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Granollers.

D'altra banda, els familiars i amics del veí de Cardedeu atropellat mentre es dirigia a la feina, van fer a través de les xarxes socials una crida per intentar localitzar el pressumpte autor de l'atropellament.