Es constitueix a Palautordera la Taula d'Entitats pel Dret a Decidir

S'ha signat aquest dissabte a la sala de plens de l'Ajuntament i la formen 27 entitats i organitzacions

per NacióBaixMontseny , Santa Maria de Palautordera, 9 de febrer de 2014 a les 09:52 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de febrer de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Santa Maria de Palautordera ja té una Taula d'Entitats pel Dret a Decidir Foto: Jordi Purtí

Un total de vint-i-set entitats i organitzacions han signat aquest dissabte al migdia de forma conjunta la Taula d'entitats pel Dret a Decidir a Santa Maria de Palautordera. Es tracta d'una idea impulsada per l'ANC-Palautordera seguint la crida explícita feta pel Parlament de Catalunya i amb la finalitat d'afegir-se a nivell local a aquest procés de reconeixement i exercici d'un dret col·lectiu "que es fonamenta en el principi democràtic segons el qual, la norma jurídica no és altra cosa que l'expressió de la voluntat popular", segons que va dir ahir Miquel Pidemont, vocal de l'ANC-Palautordera.


La idea de crear aquesta Taula d'Entitats pel Dret a Decidir es va començar a gestar quan des de l'Assemblea es va plantejar a vuit entitats del poble que van nomenar sis persones per redactar un text del document que, un cop aprovat pel grup, es va fer conèixer a la resta d'entitats del municipi i mica a mica s'hi van anar afegint, amb la convicció que "l'autodeterminació és un dret fonamental i universal de tots els pobles que no s'identifica únicament amb la independència sinó amb la capacitat per a determinar el futur polític col·lectiu". La Taula d'Entitats pel Dret a Decidir continua oberta per a totes aquelles entitats io organitzacions que s'hi puguin afegir en el futur.

Lluís Vila, president de l'ANC-Palautordera signa el manifest Foto: Jordi Purtí  


Compromís de les entitats

El manifest que les entitats han signat inclou quatre punts d'acord a través dels quals es dóna ple suport al procés endegat pel poble de Catalunya, el seu Parlament i el Govern de la Generalitat i establir el ferm compromís de totes les entitats i organitzacions signants, al que també s'adhereix de forma explícita l'ajuntament del municipi com a institució, de treballar de manera conjunta per a fer possible l'exercici del dret a decidir per tal que els ciutadans i les ciutadanes de Catalunya puguin decidir el seu futur polític col·lectiu, mitjançant una consulta democràtica i políticament vinculant, en la que se'ls pregunti si volen o no que Catalunya esdevingui un estat independent, amb la formulació de la pregunta a que s’ha fet esment i en la

data assenyalada, d'acord amb la Declaració de Sobirania i del Dret a Decidir del Poble de Catalunya aprovada per al Parlament.

També es comprometen a promoure l'extensió social delo missatge que ha de permetre la realització del procés de forma integradora en el que tota la població s'hi trobi identificada, fer una crida a tota la població perquè reconegui la condició de Catalunya com a subjecte polític i participi a l'hora de decidir el nostre futur com a poble.

Procés transversal

Per la seva banda l'alcalde de Santa Maria de Palautordera, Jordi Xena, ha destacat la transversalitat que es demostra en aquest procés defugint de les opinions que volen fer veure que es tarcta "d'una dèria d'un president, d'un govern, d'un Parlament o dels partits polítics". per Xena és la voluntat d'autogovern que "ha manifestat la nostra nació en el decurs dels segles per poder viure amb plenitud una qüestió tant simple allò que afecta a la nostra llengua, cultura economia i drets socials per tenir una societat més justa i més lliure".

L'alcalde Palau ha recordat un llistat de greuges que en els darrers temps ha manifestat el govern espanyol i que tenen un punt de partida en la sentència contra l'Estatut de Catalunya dictada pewl Tribunal Constitucional i que ha seguit amb un rguitzell de lleis "que van permanentment en detriment d'aquells anhels que tenim com a nació i com a poble", conclou Jordi Xena.


Públic assistent a la constitució de la Taula d'Entitats pel Dret a Decidir Foto: Jordi Purtí 

 

Participació