El projecte del Museu del Bosc de Catalunya a la Fira de la Biomassa Forestal

Se celebrarà a Vic del 20 al 22 de febrer i Montse Guitard en farà la presentació. | També hi participarà Martí Boada amb una conferència sobre Pins i pinyes del món, un recurs pels humans i la fauna silvestre

Redacció
07 de febrer del 2014
Martí Boada, participarà a la Fira de la Biomassa de Vic. Foto: Jordi Purtí

El projecte innovador i de referència mundial de creació del Museu del Bosc de Catalunya que ha de tenir la seva seu a Sant Celoni i que encara està en fase embrionària, serà un dels temes que formen part de l'agenda de la tercera edició de la Fira de la Biomassa Forestal de Catalunya que se celebrarà a Vic els propers dies 20 i 22 de febrer. La xerrada tindrà lloc el darrer dia i anirà a càrrec de Montse Guitard.  L'elecció de Sant Celoni com a espai per a situar el Museu del Bosc de Catalunya respon a una qüestió estratègica com a àrea central entre dos referents a nivell forestal: el Montseny i el Montnegre. La intenció és destinar a aquest projecte un equipament de grans dimensions, d'uns 2.000 metres quadrats de nova construcció, amb la previsió que aculli entre 80 i 100 mil visitants anuals.

El naturalista Martí Boada, un dels impulsosrs del Museu del Bosc, també participarà a la fira amb una conferència que versarà sobrte Pins i pinyes del món, un recurs pels humans i la fauna silvestre.

Fira pionera en aquest sector es posiciona com la primera d’aquestes característiques a l’Estat espanyol. Per això, els organitzadors -l’Ajuntament de Vic, el Consell Comarcal de la Selva, el Consell Comarcal d’Osona- l’Agència de l’Energia d’Osona, l’Institut Català de l’Energia, el Centre de la Propietat Forestal, el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació- han elaborat un programa amb un total de cinc blocs on es tractaran diversos aspectes de la biomassa, en els dos primers dies d ela fira.
Arxivat a