La Colla de Gitanes de Palau es presenta al Premi Rafel Tudó de Dansa Tradicional Catalana

La Colla Cancell del Montseny presentarà el CD del ball de Gitanes a la Casa dels Entremesos

Redacció
06 de febrer del 2014
Ball de Gitanes 2013 a la plaça de la Vila de Santa Maria de Palautordera
Ball de Gitanes 2013 a la plaça de la Vila de Santa Maria de Palautordera | Jordi Purtí
Ball de Gitanes 2013 a la plaça de la Vila de Santa Maria de Palautordera Foto: Jordi Purtí

La Colla de Gitanes Cancell del Montseny de Santa Maria de Palautordera ha decidit presentar-se al IV Premi Rafel Tudó de Dansa Tradicional Catalana que convoca l'Esbart Català de Dansaires. Aquest premi té per objectiu el reconeixement de treballs realitzats sobre dansa tradicional catalana: estudis sobre un ball concret, un tipus de ball o d'una zona geogràfica; materials pedagògics; reculls musicals i reconstruccions, entre d'altres.

El Premi Rafel Tudó es va convocar per primera vegada l'any 1988 i té periocitat quinquenal. L'Esbart Català de dansaires és una associació barcelonia, fundada l'any 1908, especialitzada en dansa tradicional catalana.

Presenten el CD a Barcelona

D'altra banda, La Colla de Gitanes ha estat convidada a presentar el CD del Ball de Gitanes a la Casa dels Entremesos de Barcelona el proper dijous dia 6 de març a les 8 del vespre. La Casa dels Entremesos és el repte que es va marcar la Coordinadora de Colles de Gegants i Bestiari de Ciutat Vella ara fa uns anys. Actualment és un centre de producció cultural i de servei al ciutadà mitjançant la difusió,la recerca i la creació de cultura popular catalana d'arrel tradicional, en la seva representació més diversa: imatgeria festiva, món del foc, dansa i música tradicional, falcons i tradicions.

L'acte, organitzat per l'Esbart Català de Dansaires, comptarà també amb la presentació del CD del Ball de Gitanes de Mataró.