Palau vota contra l'avantprojecte de llei de demarcació i de planta judicial

El ple va aprovar per unanimitat una moció de suport al Col·legi d'Advocats de Granollers

Redacció
31 de gener del 2014
Ple a Santa Maria de Palautordera Foto: Jordi Purtí

El ple de l'Ajuntament de Santa maria de Palautordera ha aprovat per unanimitat una moció de suport al Col·legi d'Advocats de Granollers  a través d ela qual es manifesta el total rebuig de l'ajuntament a l'avantprojecte de llei que el ministeri de Justícia ha presentat al Consell de Ministres. Lareforma de la Llei de demarcació i de planta, que és la llei que organitza l'estructura judicial a tot el territori preveu que els jutjats de Granollers acabin desapareixent i s'acabi traslladant tota l'activitat judicial a la Barcelona. També preveu la total supressió dels Jutjats de Pau eliminant definitivament el servei i obligant als ciutadans a desplaçar-se a Barcelona per a qualsevol tràmit que estigui relacionat amb el món de la justícia.

Segons el govern es tracta de motius econòmics, en l'estalvi d'edificis judicials i en una suposada racionalització de la plantilla judicial, però que en qualsevol cas suposa un cost econòmic per al ciutadà i la centralització de la justícia en unes macro-ciutats sense que es garanteixi la major eficàcia de la mateixa. Per això, amb l'aprovació de la moció, es vol evitar que perilli la continuïtat del desenvolupament de l'activitat judicial en els jutjats de Granollers, així com el manteniment dels jutjats de pau i agrupacions del partit judicial de Granollers.

Tanmateix, es demana al Ministeri de Justícia que explori altres vies de modernització de la justícia sense que s'allunyi del criteri de proximitat al ciutadà i que aquells serveis que es puguin agrupar, com són el servei de comunicaciopns i el d'execucions, es facin dins els edificis judicials existents, amb la finalitat d'optimizar i agilitzar la justícia.