A Palautordera es redueixen els fets delictius coneguts

La Junta de Seguretat Local fa una bona valoració de la seguretat ciutadana del 2013

Redacció
30 de gener del 2014
Un moment de l'exposició del balanç de la seguretat ciudana l'any 2013 Foto: Ramon Arabia

Dimarts d’aquesta setmana s’ha reunit a la sala de plens de l’Ajuntament de Santa Maria de Palautordera la Junta de Seguretat d’aquest municipi. La reunió ha servit per fer una valoració sobre la seguretat ciutadana al municipi durant l’any 2013. En aquest sentit es constata que s’ha detectat una reducció molt important dels fets delictius coneguts i, en línies generals hi ha bones sensacions perquè el resultat de la resolució dels casos denunciats, tant pel que fa a delictes com a faltes, no ha estat dolent.

Pel que fa a accidents durant l’ant 2013 pràcticament es mantenen els de l’any 2012 i es destaca el fet que les víctimes només han estat ferits de diferent consideració. També s’ha posat incidència en l’augment de controls en qüestió de seguretat viària per evitar que hi hagi conductors beguts, sense carnet o amb carnet sense punts.

En aquesta reunió de la Junta Local de Seguretat també s’ha signat un acord de coordinació operativa en matèria de trànsit entre la policia local i els mossos d’esquadra.

La Junta Local de Seguretat és un òrgan col·legiat de col·laboració i coordinació general dels diversos cossos de policia i altres serveis de seguretat que operen en el seu territori i de participació ciutadana en el sistema de seguretat. És presidida per l’alcalde de Santa Maria de Palautordera, Jordi Xena i també hi ha tingut un paper destacat el cap de la comissaria dels mossos d’esquadra de Sant Celoni, Francesc Marsol, i el cap de la policia local de Santa Maria de Palautordera, David Otal.

També han participat de la reunió el delegat territorial del Govern, Fernando Brea, la cap del servei de suport als sistemes de seguretat de la subdirecció general de coordinació de policia de Catalunya, l’inspector cap d l’ABP de Granollers, el sergent sotscap dels mossos d’esquadra de Sant Celoni, el caporal cap de l’OAC de Sant Celoni i el sergent sotscap de la policia local de Santa Maria de Palautordera.