El Baix Montseny debat sancionar els bancs que tinguin pisos desocupats

Els plens de Breda, Hostalric, Llinars del Vallès, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Santa Maria de Palautordera i Vilalba Sasserra presenten mocions en aquesta línia

Redacció
29 de gener del 2014
Una manifestació de la PAh del Baix Montseny a Sant Celoni. Foto: Jordi Purtí

El grup municipal d’ERC-Breda ha entrat una moció al registre de l’Ajuntament per sancionar els bancs que tinguin pisos desocupats. No serà l'únic ple municipal que debatrà una moció d'aquestes característiques. De fet, la sessió plenària de d'Hostalric havia de tractar el tema dilluns d'aquesta setmana, però ho va deixar sobre la taula perquè el regidor d'ICV que ho presentava no va poder assistir al ple i es debatrà en el proper. Qui ja ho ha aprovat per unanimitat és Vilalba Sasserra en el plenari d'aquesta nit passada.

Demà dijous 30 de gener quatre ajuntaments més ho tenen en les seves ordres del dia. Es tracta de Llinars del Vallès, Sant Celoni, Santa Maria de Palautordera i Sant Antoni de Vilamajor. Les mocions, presentades per partits molt diversos, responent a la crida de la Plataforma d'Afectats per la Hipotecaen (PAH), en general a més d'aprovar el procés sancionador emparat en la Llei 18/2007 també promou la creació d'un cens municipal d'habitatges i edificis buits amb l'objectiu de conèixer l'estoc d'edificis permanentment desocupats.