Terra de Vilalba Sasserra també servirà per plantar el roure del tricentenari

L'acte tindrà lloc el dia 2 de març a Montserrat

Redacció
28 de gener del 2014
Saquet de terra de Vilalba Sasserra per plantar el roure del tricentenari Foto: Ajuntament de Vilalba

Vilalba Sasserra participa amb el Comissariat del Tricentenari enviant un saquet de terra del municipi, que conjuntament amb els que enviïn tots els pobles de Catalunya serviran per l'acte commemoratiu que es farà el dia 2 de març de 2014 a dos quarts d'una del migdia al Monestir de Montserrat, amb la plantació d'un roure amb la terra arribada de tots els indrets de Catalunya.

El roure del Tricentenari vol simbolitzar la voluntat de ser dels catalans. "Tots som responsables del nostre futur com a poble, la vigorositat del qual depèn en gran mesura de les nostres capacitats per aconseguir un projecte col·lectiu que transcendeixi la immediatesa, que ens sobrevisqui i que recordi a les generacions futures el compromís del passat amb el futur", expliquen des del Comissariat del Tricentenari. 

Es pretén que aquesta aportació simbòlica esdevingui una icona que es projecta en el futur i que vol ser emblema de la força del país. Es vol que el roure creixi amb la terra de totes les viles i ciutats de Catalunya com a símbol d'unitat i fermesa.