Quatre municipis del Baix Montseny ja exerceixen la sobirania fiscal

Nou municipis més de la comarca han aprovat mocions per posar-la en pràctica pròximament

Redacció
22 de gener del 2014
L`alcalde Martí Artalejo a l`Agència Tributària de Catalunya Foto: Aj. Sant Pere de Vilamajor


Els ajuntaments de quatre municipis del Baix Montseny exerceixen la sobirania fiscal, ja que paguen els impostos, sobretot l'IRPF dels treballadors municipals i l'IVA, a l'Agència Tributària de Catalunya (ATC) en comptes d'Hisenda, segons apunta l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) .

Tot i això, els impostos que es paguen a l'Agència Tributària de Catalunya són finalment liquidats davant de l'Estat per part de la Generalitat, per la qual cosa exercir la sobirania fiscal no implica insubmissió fiscal. Els municipis que exerceixen la sobirania fiscal al Baix Montseny són Arbúcies, Llinars del Vallès, Riells i Viabrea i Sant Pere de Villamajor.

A més, l'AMI té comptabilitzats 59 ajuntaments i administracions locals catalanes que estan exercint la sobirania fiscal, així com 172 que han aprovat mocions per posar-la en pràctica pròximament, entre els quals n'hi ha 9 del Baix Montseny: Breda, Campins, Hostalric, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Esteve de Palautordera, Sant Celoni, Santa Maria de Palautordera i Vallgorguina. També s'ha de comptabilitzar el Consell Comarcal de la Selva, al qual pertanyen alguns dels mun icipis baixmontsenyencs.