Sant Pere de Vilamajor completa la col·lecció dels butlletins municipals

Els ha recopilat el Centre d'Estudis de Sant Pere de Vilamajor i ha passat a formar part de l'arxiu històric

Redacció
15 de gener del 2014

El Centre d’Estudis de Sant Pere de Vilamajor ha estat recopilant durant els darrers mesos tots els butlletins d'informació municipal que l'Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor ha editat, amb l'objectiu que a l'arxiu històric municipal hi hagués, com a mínim, un exemplar de cada.
 
El primer butlletí municipal editat per l'Ajuntament fou l'any 1991, durant la darrera legislatura de l'alcalde Josep Brunell i, des d'aleshores, cada govern muncipal ha anat publicant aquesta eina per a informar als veïns d'allò que realitzava l'administració local. Amb una visió conjunta de totes les publicacions, es pot veure els canvis de format i diferències en com comunicar tot allò referent a l'actualitat municipal.
 
Per tal que no es tornessin a dispersar els butlletins, amb el lògic el perill que es tornessin a perdre, el Centre d'Estudis de Sant Pere de Vilamajor va recollir tots els que hi havia dispersos per les dependències muncipals i, fins i tot, va recórrer a particulars per trobar els exemplars que faltaven. Finalment, s'han enquadernat en format de llibre, repartits en tres volums: butlletins municipals del 1991 al 1995 sota l'alcaldia de Josep Brunell, del 1995 al 2003, sota l'alcaldia de Joan Icart i del 2003 al 2011 sota les alcaldies de Joan Bruguera i Josep Maria Llesuy.
 
Els tres volums han estat lliurats a l'arxiu històric municipal. El següent pas és digitalitzar-los i penjar-los a internet perquè qualsevol investigador hi pugui tenir accés. De moment es poden trobar tots els butlletins de la legislatura 2003-2011 , la del 2007-2011 i l' actual . D'aquesta manera, es preveu que amb aquesta informació es farà més fàcil la tasca per als futurs investigadors de la història local.
 
També, aprofitant la cessió per part de l'equip editor de diversos números de la revista local "La Veu del Pelideu", també s'ha enquadernat un número de cada (del 0 al 24) i també s'han enquadernat per a l'arxiu històric municipal en dos volums que van del número 0 al 12 i del 13 al 24.

Butlletins recopilats. Foto: Aj. Sant Pere de Vilamajor