La Diputació de Barcelona finança projectes de biomassa als espais naturals protegits

Entre els àmbits territorials subvencionats hi8 ha el Montseny i el Montnegre-Corredor

per NacióBaixMontseny , Baix Montseny, 14 de gener de 2014 a les 15:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de gener de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Arbreda al Montseny Foto: Jordi Purtí

La Diputació de Barcelona vol potenciar la utilització de biomassa dins l'àmbit dels espais naturals protegits amb la finalitat de contribuir a la reducció de les emissions de gasos d'efecte hivernacle, a la creació directa i indirecta de llocs de treball i a la reducció de la dependència a les importacions energètiques. Per això subvenciona les instal·lacions tèrmiques d'aprofitament de biomassa en l'àmbit dels espais naturals protegits, destinant-hi una partida de 100.000 euros. El termini per a presentar-hi sol·licituds acaba el 28 de febrer.


Es volen finançar les despeses relacionades directament amb la instal·lació de calderes, estufes i llars de foc tancades inseribles que s'utilitzin per calefactar habitatges o immobles vinculats a una activitat econòmica a partir de biomassa llenyosa d'origen forestal. Les activitats o projectes subvencionats s'hauran de realitzar dins del període comprès entre l'1 de gener de 2014 i el 30 de juny de 2015. Les subvencions poden ser d'entre 700 i 8.000 euros.

Les subvencions estan adreçades a finançar instal·lacions d'aprofitament de biomassa per a la generació de calor en els àmbits  territorials dels espais naturals protegits del Montseny, Montesquiu, Guilleries-Savassona, Montnegre-Corredor, Serralada de Marina, Serralada Litoral, Sant Llorenç del Munt i l'Obac, Garraf, Olèrdola, Foix i Serra de Collserola.


A aquests àmbits territorials s'afegeix l'àmbit dels Plans especials de delimitació de l'Espai d'Interès Natural de Les Guilleries i de l'Espai d'Interès Natural de Savassona dins del terme municipal de Sant Sadurní d'Osormort, atès que aquest municipi forma part del Consorci de l'Espai Natural de les Guilleries – Savassona.

 

Participació