Es presenta a Breda el diari inèdit del viatge a Itàlia del pintor Josep Aragay

L'autor del llibre, Xavier Castanyer, aprofundeix d'aquesta manera en la divulgació de l'obra de l'artista noucentista

Redacció
10 de gener del 2014
D'esquerra a dreta: Jordi Iglesias, alcalde de Breda, i Xavier Castanyer, autor del llibre. Foto: Albert Orgilles


Avui divendres 10 de gener al Museu Municipal Josep Aragay de Breda tindrà lloc la presentació del llibre "El diari del viatge a Itàlia del pintor Josep Aragay (1916-1917)" de Xavier Castanyer i Angelet. En el seu viatge a Itàlia l'artista (Barcelona 1889 - Breda 1973), detalla meticulosament la seva estada a diverses ciutats italianes i esdevé una informació molt valuosa pel coneixement de la influència que l'art italià va tenir en l'ideari dels intel·lectuals noucentistes i que ha estat inèdit gairebé durant un segle.

Josep Aragay va poder fer aquest viatge a Itàlia gràcies a una beca de l'Ajuntament de Barcelona que li va permetre estudiar les tècniques de la pintura del fresc dels grans mestres italians. Xavier Castanyer ha aprofundit en l'obra de Josep Aragay i ja a finals de l'any 2012 es va publicar el llibre " Josep Aragay, artista i teòric del Noucentisme " (Publicacions Abadia de Montserrat), fruit de la recerca amb la seva tesi titulada "La projecció d'un ideal estètic durant el Noucentisme. Josep Aragay i Blanchar (1889-1973)".

El llibre El Diari de viatge a Itàlia del pintor Josep Aragay (1916-1917) és una edició de Publicacions de l'Abadia de Montserrat. En l'acte d'aquest vespre a més de l'autor del llibre també hi intervindran Jordi Iglesias, alcalde de Breda i la Dra. Maria Josep Balsach de la Universitat de Girona.