L'Entesa d'Arbúcies titlla el comunicat d'ERC sobre les Enramades de barroer i destraler

Des del govern municipal es consideren incoherent tractar d'antidemocràtic un acord plenari municipal quan és aquest l'òrgan competent per decidir les festes locals

Redacció
28 de desembre del 2013
Allargar els dies de festa per les Enramades d'Arbúcies porta cua Foto: Fina Colomer

Després de llegir  les afirmacions del grup local d’ERC sobre l’acord de ple de destinar a les Enramades els dos dies de festa local, des de l’Entesa fan un seguit de consideracions al respecte.

Creuen que està fora de lloc tractar d’antidemocràtic un acord del plenari municipal quan és aquest l’òrgan competent per decidir les festes locals. Recorden que durant els vuit anys de govern d’ERC a l’Ajuntament d’Arbúcies sempre s’han acordat les festes locals per ple i mai s’havia consultat a la ciutadania. "És més, sempre s’ha parlat de destinar aquests festius a les Enramades, considerades per la gent del municipi com la veritable Festa Major, però mai van ser capaços de fer-ho, i ara hi voten en contra només perquè la proposta ha sortit del govern actual". En aquest sentit afirmen que sembla que els sàpiga greu que s’hagi pres aquesta decisió, d’una forma valenta i coherent.

Tampoc entenen que és critiqui que aquest any 2014 es vulgui fer una consulta popular perquè sigui la gent d’Arbúcies la que decideixi si vol continuar amb les festes locals per les Enramades o que siguin per la festa major. "Creiem que la millor manera de decidir és saber sobre què es vota, i la gent del poble ha de veure què passa si els dies d’Enramades són festius, d’aquesta manera podrà decidir amb ple coneixement i sense que ningú els manipuli, i farem la consulta, on hi prendran part totes les persones del municipi que vulguin, i serà vinculant". Amb aquesta consulta popular, diu l'Entesa, es decidirà si es vol mantenir les festes locals per les Enramades o deixar-les a la festa major.

Per això, l'Entesa d'Arbúcies etziben que el comunicat del grup local d’ERC  és "barroer i destraler, impropi de qui diu defensar els interessos de la gent d’Arbúcies. Si la proposta l’hagués presentat qualsevol altre grup des de l’Entesa hi haguéssim votat a favor perquè és el que la gent del municipi demana des de fa anys".

Tàctica electoral

Finalment des del govern es lamenta la manca de coherència per part dels grups de l’oposició, perquè per un costat diuen que les Enramades han de ser la festa local i quan es proposa hi voten en contra. "Una vegada més només es mouen per tàctica electoral, d’esquenes al poble i de forma incoherent, sembla que només els interessi  fer mal al govern i han de pensar en Arbúcies i no en els seus rèdits polítics".

Pel que fa a la Festa Major, aquesta continuarà sent de cinc dies, com fins ara, tal i com es va afirmar en el ple municipal. Tant el dilluns com el dimarts la majoria dels actes durant el dia estan destinats al públic infantil i juvenil, que ja fan festa de l’escola, tret del dimarts a darrera hora de la tarda que hi ha el tornaboda. El vespre del dilluns hi ha el teatre de la Festa Major i el fi de festa es fa el dimarts a la nit. Tots aquests actes es mantindran com fins ara.
Arxivat a