Editades les Actes del II Seminari d'Estudis Medievals d'Hostalric

Porta per títol la Família a la baixa edat mitjana (S, XIII - XV)

Redacció
27 de desembre del 2013
L’Àrea de Patrimoni i l’Arxiu Històric d’Hostalric amb la col·laboració de la Universitat de Girona, acaben d’editar les Actes del III Seminari d’Estudis Medievals d’Hostalric que porta per títol: Família a la baixa edat mitjana (s. XIII-XV). L’edició d’aquestes actes és la plasmació escrita de les ponències i comunicacions dutes a terme els passats dies 15 i 16 de novembre de 2012 durant la celebració del III Seminari d’Estudis Medievals d’Hostalric. 
 
La realització d’una tercera edició del Seminari reafirma el compromís que té l’Ajuntament d’Hostalric en difondre i potenciar el seu patrimoni documental, i de reivindicar el paper que té Hostalric en el si de la comarca de La Selva, així com, el seu paper històric dins el vescomtat de Cabrera. El Seminari d’Estudis Medievals d’Hostalric d’enguany va tenir com a tema central el tractament de la Família a la baixa edat mitjana  (s. XIII-XV).

El pròleg de l’edició ha estat escrit pel professor Dr. Joaquim M. Puigvert, Vicerector de Relacions Institucionals, Societat i Cultura de la Universitat de Girona, seguidament es pot trobar les ponències del doctorand Alejandro Martínez (UdG), la Dra. Almudena Blasco (UAB) i el Dra. Karen Stöber (UdL). Tot seguit les comunicacions dels diferents investigadors que van exposar els seus treballs durant el seminari, entre els quals es troben Albert Reixach de l’Institut Milà i Fontanals (CSIC), Xavier Soldevila, el Dr. Elvis Mallorquí del Centre d’Estudis Selvatans, Joan Molla i Esther Loaisa de l’Ateneu Popular de Calonge, Alberto Reche de la UAB, Lídia Donat de la UdG, Mireia Comas de la UB i Carme Camps.