ERC d'Arbúcies vol un referèndum per decidir els dies festius del poble

En el darrer ple municipal s'aprova com a festius els dies 20 i 25 de juny per potenciar les Enramades en detriment de la Festa Major els dies 28 i 29 de juliol

per Jordi Purtí, Arbúcies | 27 de desembre de 2013 a les 11:23 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de desembre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les Enramades d'Arbúcies, la festa més popular Foto: Fina Colomer

El canvi de dies festius que ha aprovat el govern municipal d'Entesa i PSC de l'Ajuntament d'Arbúcies en el darrer ple ha estat rebutjat per tots els grups de l'oposició, CiU, CUPA i ERC. Per a l'any 2014 els dies festius en aquest municipi baixmontsenyenc seran el 20 de juny i el 25 de juny, en detriment dels dies de la Festa Major els dies 28 i 29 de juliol, tal com s'havia decidit en el ple municipal del passat mes d'octubre.


Aquest canvi de dates, segons el govern municipal, és per potenciar més la festa de Les Enramades que se celebra la setmana del Corpus per atraure més visitants al poble. En qualsevol cas, l'equip de govern té previst de consultar-ho al municipi la mateixa setmana de la festa.

Ja abans de celebarar-se la sessió plenària el grup municipal d'Arbúcies havia expressat el seu rebuig ja que considera que aquest "és un tema de poble i ha de ser el poble d'Arbúcies, mitjançant un referèndum, que decideixi el canvi si vol". En aquest sentit, ERC considera la proposta d'antidemocràtica, confusa i precipitada, enfront del plantejament democràtic, clar i debatut que proposa ERC "fent el referèndum abans de portar l'acord al ple i no pas primer aprovar i demanar al poble si li sembla bé". ERC lamenta que Entesa i PSC utilitzin la majoria absoluta per imposar aquesta modificació.

 

Participació