ERC Arbúcies lamenta el desgavell de la policia local

Segons els republicans aquesta situació és deu a canvis continuats de personal, despeses innecessàries, la renúncia del regidor de Governació i la falta de titulació dels agents incorporats

Redacció
17 de desembre del 2013
Seu actual de la policia local d'Arbúcies Foto: Fina Colomer

ERC d'Arbúcies assegura que la policia local és un desgavell. La denúncia pública l'han feta mitjançant el seu butlletí informatiu Intercanvi argumentant que aquesta situació és fruit pels canvis continuats de personal, despeses innecessàries, la renúncia del regidor de Governació, Dani Saborit, i el fet que tres dels nous agents incorporats no tenen titulació com a policies locals.

El partit republicà també lamenten que s'hagi passat d'una seu municipal al costat del parc de bombers, però a l’equip de govern "no li agradava aquell espai i va decidir moure el cos de lloc i posar-lo a la pujada del carrer Castell". Reconeixen que aquest canvi de situació és discutible, però el que ja consideren que no ho és tant és que s’hagi de pagar un lloguer mensual a la propietat d’aquest immoble quan l’espai que s’ocupava abans era municipal i no calia pagar res. "Una mostra més de la política d’Entesa: es queixen que no hi ha diners, però se’ls gasten en allò que més els convé, sigui o no necessari".

ERC d'Arbúcies recorda que l’equip de govern sempre ha dit que la policia i la seguretat són prioritaris, però, al seu entendre, les paraules es contradiuen amb els fets, amb una manera d’actuar que comporta una gran inestabilitat en una regidoria clau per a l’ajuntament i el benestar de la gent d’Arbúcies. ERC rebla una mica el clau dient que en aquests dos darrers anys i mig ha marxat el cap i tres agents de la policia i "les quatre  incorporacions s’han fet de forma barroera, a còpia de decret d’urgència i contractant persones sense experiència en seguretat ni qualificació com a policies locals perquè, que quedi clar, les persones contractades exerceixen com a policies sense tenir la titulació de policies".

També es critica que en el cas que el govern municipal d'Arbúcies decideixdi formar aquests  agents als contribuents els costarà una fortuna perquè hauran d’anar a una escola de policies durant un any sense poder exercir les seves funcions com a agents mentre duri la formació. "Només un dels agents incorporats té la formació necessària ja que fins fa uns mesos exercia com a mosso d’esquadra", conclou la informació d'ERC Arbúcies.
Arxivat a