Els ajuntaments del Baix Montseny rebutgen la reforma local del PP

Surten al carrer i llegeixen un manifest que adverteix que la nova llei eliminarà serveis essencials

Redacció/Nació Granollers
12 de desembre del 2013
Concentració a Santa Maria de Palautordera aquest migdia Foto: Sergi Zamora

Centenars d'alcaldes, regidors, tècnics municipals i veïns s'han concentrat aquest dijous a les dotze del migdia davant la majoria d'ajuntaments de la nostra comarca, i del Consell Comarcal del Vallès Oriental, per mostrar el seu rebuig al projecte de llei de racionalització i sostenibilitat de l'administració local que aprovarà la setmana vinent l'executiu del PP. L'Associació Catalana de Municipis, la Federació de Municipis de Catalunya i els sindicats UGT i CCOO, han elaborat un manifest contra la reforma local (veure document adjunt) que s'ha llegit a les concentracions de Granollers, Caldes de Montbui, Mollet i Canovelles, entre altres municipis de la comarca i de tot Catalunya.

El manifest destaca que, davant l'imminent aprovació de la llei, el món local s'uneix per defensar un model de competències i serveis públics de proximitat i de qualitat, "prestats per uns treballadors públics i eficients, ciutadans al servei de ciutadans i amb una ferma voluntat de servei i compromís". El text exigeix al govern estatal que respecti la competència exclusiva de la Generalitat sobre l'organització territorial i el règim local, i explícitament "la no invasió competencial recentralitzadora". A més, denuncia que aquesta iniciativa legislativa no es tracta d'una simple actualització del nivell competencial municipal, "sinó d'una autèntica involució del règim local, que tindrà conseqüències socials en forma de majors desigualtats, un deteriorament i tancament de serveis que afectarà als nostres veïns i a l'ocupació pública".

Per la seva banda, el secretari general de CCOO al Vallès Oriental-Maresme, Gonzalo Plata, ha apuntat que la reforma del PP afectarà directament al personal municipal. El sindicat calcula que uns 1.000 interins laborals del Vallès Oriental, dedicats a serveis socials o a polítiques d'ocupació, per exemple, poden perdre la feina.

Concentració a Vallgorguina Foto: XBM

Concentració a Sant Antoni de Vilamajor Foto: Aj. de Sant Antoni de Vilamajor