ATENEU 21: l’Ateneu del segle XXI

Carta oberta als socis de l'Ateneu de Sant Celoni

Redacció
12 de desembre del 2013
Façana Ateneu de Sant Celoni Foto: Jordi Purtí

Era Eugeni d’Ors qui subratllava, a principis del segle XX, la importància per a la Cultura (ell aquestes coses les veia amb majúscules) de la constància, la no interrupció, i ho feia parlant al Glossari sobre la Santa Continuïtat. Continuïtat que permet construir amb el temps necessari bases sòlides i no haver d’estar sempre tornant a començar. Anar sumant el millor dels diferents tarannàs, reaprofitar feina ja ben feta, apostar a mig i llarg termini, és a dir, d’afegir, afermar, enllaçar i aprofitar, i que significa, tot sumat, legitimar.
 
Quan el 1988, estant en fallida la Societat Ateneu de Sant Celoni, l’Ajuntament adquirí la propietat de l’edifici i se signà entre totes dues Entitats un conveni pel qual la Societat Ateneu podia gestionar el cafè i, amb un dret preferent, uns quants dies a l’any la Sala per un període de 25 anys. Finalitzat el temps establert pel conveni, aquest any la Societat Ateneu ha quedat  sense local social i en un perill evident de dissolució.

 Tanmateix, un grup de socis creiem que una Entitat que data de finals del segle XIX, que amb els diferents noms de Cercle Autonomista, La Constància i Cafè Soler, no pot desaparèixer. És més, la Societat Ateneu va ser durant moltes dècades un dels pocs actors més actius de la vida cultural i lúdica celonina, va aixoplugar dins del seu espai el Club Esportiu Sant Celoni, la Secció d’Escacs, l’orquestra La Lira i d’altres Entitats. També l’organització de les festes majors i els principals esdeveniments festius estaven al seu càrrec. Permetre que es perdi tot aquest patrimoni cultural seria un error imperdonable.

Amb la intenció de conservar activa la Societat Ateneu de Sant Celoni i fer-ne un espai obert i dinàmic, capaç d’aglutinar gent de diferents generacions i diferents sensibilitats i amb el propòsit de tornar-la a situar com un actor principal en la vida cultural i lúdica del poble a mitjà termini, hem decidit presentar la nostra candidatura per constituir la nova junta directiva així que es convoqui una Assemblea General de socis.
 
 El grup està format pels següents socis:
                                  
Jordi Arenas i Vilà
Ferran Catarineu i Prat
Jordi Cuminal i Roquet
Enric Molla i Trunas
Martí Monclús i Pineda
Jesús Pacheco i Julià
Jordi Peix i Arqué 
                         
 
I, ja des d’aquest moment, us volem demanar el vostre suport a l’Assemblea.
 
Arxivat a