El Bisbat de Girona investiga el rector de Riells i Viabrea

L'homicida de Blanes ha declarat davant el jutge que mantenia relacions sexuals amb Jaume Reixach a canvi de droga i diners

Redacció
11 de desembre del 2013
El bisbat de Girona ha obert un expedient informatiu per investigar el rector de Riells i Viabrea per la seva suposada relació amb l' homicida de dijous passat a Blanes . El pressumpte agressor ha declarat davant el jutge que mantenia relacions sexuals amb el mossèn a canvi de diners i drogues. L'agressor, a la presó sense fiança, és Eulogio Sol Lumalang, un filipí de 44 anys nacionalitzat espanyol i la víctima el jove brasiler de 22 anys Kekeo Moraaes do Nascimento i que el rector de Riells i Viabrea s'havia afillat i vivia amb ell al pis de Blanes.

El Bisbat de Girona de moment encara no ha pres cap decisió sobre la conveniència o no d'apartar Jaume Reixach de les seves funcions ja que ara per ara és recopilar tota la informació que calgui per esbrinar que hi ha de cert en tot aquest tèrbol afer mitjançant una investigació interna. En aquest sentit hi ha la intenció de parlar amb el mossèn, el seu entorn i també els mossos d'esquadra i després es prendrà la decisió que considerin més correcte.

Actuar amb misericòrdia

El bisbe de Girona, mossèn Francesc Pardo, a través d'un comunicat penjat al web del bisbat diu que "és el Pare i pastor de tots i que com a tal ha d'actuar amb misericòrdia, amb sentit pastoral i eclesial, respectant la dignitat de la persona".
Alhora demana a tots els fidels la seva pregària i que no defalleixi el seu amor a l'Església".

Divuit anys de relació

D'acord amb la declaració d'Eulogio Sol Lumalang la relació amb el rector hauria començat fa divuit ants a Filipines, on treballava de cambrer en un bar d'ambient. El mossèn l'hauria apadrinat i fins i tot ajudat a trobar feina a Blanes i aconseguir el reagrupament familiar ja que és casat i amb quatre fills. Segons l'homicida també seria el responsable de proporcionar-li durant anys shabu, una metamfetamina similar al cristall d'origen asiàtic.

No es descarta que l'agressor hagi actuat per gelosia ja que pel que sembla les coses van canviar amb l'arribada a Blanes de Kekeo Moraaes do Nascimento ara fa quatre anys i que el rector de Riells i Viabrea s'havia afillat per treure'l de la pobresa. El pressumpte homicida ha declarat que Kekeo Moraaes es dirigia a ell amb un to burleta i bromes de mal gust. Les suposades relacions s'haurien mantingut en el mateix pis de Blanes on es va assasinar el jove brasiler.

Mentrestant, el rector de Riells i Viabrea nega totes les acusasions fetes per Eulogio Sol Lumalang i assegura que no ha fet res més que empastifar el seu nom.

Arxivat a