Els pisos del SAREB de Sant Celoni i la Batllòria de lloguer social i gestionats per l'Ajuntament

El ple municipal ha aprovat per unanimitat una moció presentada per la CUP

Redacció
05 de desembre del 2013
Els regidors de la UP i la regidora d'ICV de Sant Celoni Foto: Jordi Purtí

Els pisos del SAREB, el "banc dolent" que hi ha a Sant Celoni i La Batllòria podrien ser de lloguer social i gestionats per l'Ajuntament. almenys aquesta és la intenció després que en el darrer ple municipal s'aprovés per unanimitat una moció presentada per la Candidatura d'Unitat Popular (CUP). L'objectiu d'aquest grup municipal, amb el suport de la resta de forces polítiques represenhtades al consistori és avançar-se als esdeveniments que puguin venir en el futur i per això exigeixen territorialitzar la gestió de la SAREB i fer-la pròxima, amb informació i transparència.

En aquest sentit, la CUP demana la totalitat dels habitatges de Sant Celoni i la Batllòria integrats a la SAREB, i provinents de bancs i caixes nacionalitzades, siguin cedits a l’Ajuntament de Sant Celoni per a la seva gestió, sense cap cost econòmic, tal com va aprovar la Comissió d’Economia del Congrés dels Diputats. La modalitat de la gestió d’aquests habitatges haurà de ser en règim de lloguer i adscrits al programa de lloguer social de l'Ajuntament, alhora inserit en un itinerari d'inserció social a través de l'habitatge.


Pisos buits

La CUP recorda que en la sessió plenària del passat mes de juny, l’equip de govern va donar compte, sense tenir-hi res a fer, de la transmissió del dret de superfície de la parcel·la del carrer de Maria Aurèlia Capmany, 4 de Sant Celoni, de Proviure SLU (CatalunyaCaixa) a favor de la SAREB. Des de la CUP es va instar el mateix Ple del mes de juny a comunicar a la SAREB i a CatalunyaCaixa Immobiliària SAU la necessitat de donar resposta urgent a les sol·licituds existents per garantir l’accés a aquests habitatges protegits de nous llogaters, i requerir a aquestes entitats que es comprometin, en el termini de 6 mesos, a fer efectiu el lloguer de tots els habitatges. En diferents comissions i en diversos Plens, des de la CUP "s’ha preguntat sistemàticament sobre la situació dels pisos en qüestió, i des de l’equip de govern no s’ha donat cap resposta. La resposta ara ja la sabem. Els pisos segueixen buits".

També van demanar informació pública de quins habitatges i sòls, a banda dels del carrer de Maria Aurèlia Capmany, estan en mans de la SAREB, i també van instar que els veïns en risc o en procés de ser desnonants tinguin prioritat en el lloguer dels pisos esmentats.

El ple va aprovar la moció, "tot i el comentari de la regidora d'ICV argumentant que estàvem llençant campanes al vol. Sí, som els utòpics, idealistes, ingenus, però també els que volem canviar les coses". Des de la CUP s'assegura que seguiran de prop totes les gestions per tal que tot aquest procés arribi al seu final.
Arxivat a