L’Associació de Jubilats d’Arbúcies demana a Boi Ruiz que parin les retallades en sanitat

A la petició s’hi adhereixen també els Casals i el Consell Consultiu de la gent gran de La Selva

Redacció
05 de desembre del 2013
Els jubilats d'Arbúcies tips de retallades en sanitat Foto: DBM

L’Associació de Jubilats i Pensionistes d’Arbúcies va fer entrega ahir al registre de Sanitat de Girona d’una carta oberta dirigida al Conseller de Sanitat, Boi Ruiz, on demana que es parin d’una vegada per totes les retallades en la sanitat a Catalunya. La petició té el suport dels Casals i del Consell Consultiu de la gent gran de la comarca de La Selva. "Creiem que no podem estar parats en un tema tan important com aquest", va assenyalar Lluís Danís, President de l’Associació de Jubilats d’Arbúcies, en el moment del registre del document a les oficines del Servei de Salut de Girona.

En la carta, s’explica que les retallades que s’apliquen a la sanitat continuen sent "profundes i doloroses", mentre que els responsables de la conselleria asseguren que l’atenció als pacients és cada cop millor. "Els hospitals han deixat de fer 15.000 operacions en relació a 2012 i l’espera per entrar al quiròfan ha augmentat en un 30%, mentre que la despesa per persona ha caigut a Catalunya fins a 1.150,18 euros, molt per sota de la mitjana europea", s’afirma a l’escrit en base a les dades obtingudes del sindicat de Metges de Catalunya.

També s’explica que s’han tancat seixanta-u Centres d’Atenció Primària (CAP) a les nits, entre d’altres el d’Arbúcies i de molts pobles de La Selva. "Que parin les retallades. No podem malbaratar un sistema sanitari que ha estat exemple de bon funcionament en tot el món", conclou la carta que demana un acte de responsabilitat a Boi Ruiz i li exigeix la dimissió si es veu incapaç de frenar "aquesta disbauxa".
Arxivat a