Sant Antoni de Vilamajor es posa al costat dels afectats de desnonament

El ple municipal ha aprovat per unanimitat una moció de suport institucional a les persones que pateixin un procediment de desnomanemt o execució hipotecària

Redacció
04 de desembre del 2013
Ple a Sant Antoni de Vilamajor Foto: Jordi Purtí

El Ple de l’Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor, ha aprovat, per unanimitat, la moció de suport als afectats pels procediments de desnonament. Entre els acords adoptats s'ha  decidit crear un registre voluntari de persones en situació de risc d’exclusió social per manca de recursos econòmics per fer front a les quotes d’amortització hipotecària o al pagament del lloguer del seu habitatge habitual.

Així mateix, es crear un registre voluntari de propietaris disposats a oferir habitatges buits, en el nostre municipi, en règim de lloguer social, a les persones a què fa referència l'acord anterior i amb la mediació de l’Ajuntament. En aquest sentit, es rebrà el suport institucional, mitjançant l’alcaldia, com a màxima representació de la Corporació, a les persones afectades en un procediment de desnonament o d’execució hipotecària, fent els tràmits i la personació davant la propietat o entitat bancària corresponent si fos necessari.

Els edils de Sant Antoni de Vilamajor també han acordat facilitar un arquitecte per a la tramitació de la cèdula d’habitabilitat per a les persones que sol·licitin la dació en pagament del seu habitatge i, es sotmetrà a aprovació en un proper Ple de l’Ajuntament una ordenança, actualment en fase d’elaboració, reguladora dels procediments de concessió d’ajuts econòmics i socials a les persones amb problemes econòmics per fer front a les seves necessitats més bàsiques.

Finalment, es pronuncien a favor de la dació en pagament de l’habitatge habitual de les persones que es trobin en supòsits d’especial vulnerabilitat social i econòmica que no els permeti fer front a les seves obligacions hipotecàries.