El galerista Antonio Niebla presenta l'exposició Amb Sant Celoni

Una oportunitat de gaudir d’obres de Tàpies, Miró, Guinovart, Chillida, Dalí, Barceló, Ràfols-Casamada, Niebla...

Redacció
30 de novembre del 2013
Antonio Niebla amb l'alcalde de Sant Celoni, Joan Castaño Foto: Jordi Purtí

Aquest dissabte 30 de novembre tindrà lloc la inauguració de l’exposició Amb Sant Celoni   que aplega obres de la col·lecció particular d’Antonio Niebla (Tàpies, Miró, Dalí, Guinovart, Chillida, Barceló, Oteiza, Ràfols-Casamada, Niebla...). L’exposició es divideix en dues seus: la Galeria Barcelona GBN, que s’inaugura per a l’ocasió, i la sala d’exposicions de la Rectoria Vella.
 
En l’acte de presentació a la premsa, Antonio Niebla, ha resumit Amb Sant Celoni com “bastant del millor que hi ha al nostre país de clàssic i modern”. Niebla ha explicat el seu lligam i atracció envers el Montseny i Sant Celoni, on resideix, i la seva visió de l’art “ que ha d’estar al servei de la societat i potenciar la imaginació”: Per Niebla, la mostra Amb Sant Celoni és una exposició “d’intencionalitat i agraïment i va néixer amb l’afany d’oferir un humil reconeixement davant el generós exemple que ens han llegat aquests artistes.”

Per la seva banda, l’alcalde de Sant Celoni, Joan Castaño ha volgut agrair a Antonio Niebla “la seva ajuda per donar a conèixer Sant Celoni més enllà del municipi, tal i com ja ho han fet d’altres com el cuiner Santi Santamaria, perquè de ben segur que aquesta exposició, i la mateixa galeria, seran un referent en el món de l’art”.  La regidora de Cultura i Educació, Júlia de la Encarnación, ha destacat  “la generositat i il·lusió del galerista, i la voluntat de servei públic que té, oferint la possibilitat de veure obres d’aquesta categoria a Sant Celoni, perquè la cultura no ha de ser elitista, i per tant, ha de poder arribar a la gent”.
 
 
Antonio Niebla, una pinzellada del galerista
 
El galerista Antonio Niebla va néixer a Tetuán el 1943. Els seus pares de procedència andalusa es van traslladar amb tots els fills a Girona el 1958. Va estudiar Enginyeria tècnica però ho va alternar amb el seu afany per l’art. Començà la seva vida laboral dedicat a la enginyeria però orientava tot el temps possible al món de l’art, escrivint i col·laborant amb activitats culturals. A partir del 1972 la seva vida va fer un canvi total i va passar a dedicar-se exclusivament a l’art fins a l’actualitat.  Al llarg de la seva vida, Antonio Niebla ha editat diversos llibres artístics, ha fundat i dirigit  diferents galeries, ha estat comissari d’incomptables exposicions d’artistes de primer nivell del panorama internacional, ponent i jurat a múltiples activitats d’art.
Arxivat a