Manel Bueno: "He estat víctima d'una venjança"

El regidor socialista de Sant Celoni cessat dels seus càrrecs afirma que les explicacions de l'alcalde el van deixar perplexe, sorprès, indefens i pressionat per dimitir

Redacció
29 de novembre del 2013
D'esquerra a dreta: Manel Bueno, Josep Capote, Magalí Miracle i Joan Castaño en el ple d'aquesta nit passada Foto: Jordi Purtí

"He estat víctima d'una venjança d’una persona a la qual en el seu moment li vaig iniciar un expedient disciplinari i que es va resoldre de forma totalment independent per un instructor enviat per la Diputació, i potser perquè hi ha al darrera més d’un interessat que dimiteixi", aquest és un dels estractes amb el qual el regidor Manel Bueno ha volgut donar explicacions a la ciutadania, un mes després del cessament dels seus càrrecs de regidor d'Economia, Administració i Secretaraia de l'Ajuntament de Sant Celoni.

Com es recordarà, el passat 4 de novembre l'alcalde de Sant Celoni, Joan Castaño va anunciar el cessament de Bueno per considerar, després de rebre una informació, que estava entorpint la investigació oberta per la denúncia de dos agents de la policia contra companys seus pel suposat consum d'alcohol en hores de servei.

Manel Bueno, que malgrat tot no ha dimitit com era la intenció de l'alcalde, diu que no ha volgut fer cap declaració pública abans de celebrar-se el ple celebrat aquesta nit passada "perquè considero que com a càrrec electe, hi ha gent que ha dipositat la seva confiança en mi, i és aquí en el Ple de l'Ajuntament , com a òrgan de màxima representativitat, on he de donar les explicacions oportunes". En la seva intervenció ha recordat que primer va manifestar la seva intenció de dimitir, però després de rumiar-s'ho va decidir continuar com a regidor de l’Ajuntament de Sant Celoni.

Converses privades

El regidor socialista recorda que una persona va enviar determinades informacions a l'alcalde Joan Castaño i al regidor de Seguretat Ciutadana, Josep Capote, i que ara formen part de l'expedient informatiu. Manel Bueno es lamenta que aquesta persona hagi donat a conèixer els detalls "de converses privades entre nosaltres". En qualsevol cas assegura que "no han interferit per a res a l’expedient que s’està instruïnt en el tema de la policia local, no van ser emeses amb la intencionalitat amb que s’ho va prendre l’alcalde".
 
Davant d'aquesta situació, va tenir una reunió amb l’alcalde i el regidor de Seguretat Ciutadana i etziba que "davant les seves explicacions vaig quedar totalment perplex, sorprès, indefens i pressionat per dimitir, i per això vaig manifestar la intenció de la meva renúncia". Bueno afegeix que després d’uns dies d’alliberament personal, de reflexionar i d’assessorar-se, va considerar que no havia fet res de res i per això argumenta que ha estat víctima d'una venjança.
 
Amb la persona que ha enviat les converses privades, explica el regidor cessat, tenia una relació d’amistat des de ben petits, des de l’escola, però que es va trencar en el moment que va haver-li d'obrir un expedient disciplinari amb resultat de sanció.

Recuperar l'amistat

El regidor continua el seu relat dient que mesos enrere, aquesta persona el va tornar a buscar per continuar amb aquesta relació, tot i estranyar-li va voler seguir-li el joc. "Curiosament va sortir a escena el tema de la policia i també de policies amics seus. Li deia que el volia escoltar, encara que era fals, per esbrinar quina era la seva intencionalitat". Bueno assegura que només buscava difamar a determinats guàrdies per desacreditar-los i venjar-se de mi i d’ells, tot perquè creu que l’expedient que se li va obrir en el seu moment "es va fer malament i de forma intencionada".
 
Manel Bueno manifesta que la seva voluntat de seguir servint als veïns de Sant Celoni és irrevocable com ha fet fins ara "amb honradesa i lleialtat institucional, encara que alguns no s’ho creguin", conclou el regidor.

Joan Castaño (PSC): "Interferències en la investigació "

L'alcalde Joan Castaño ha explicat que la documentació rebuda són documents i algun enregistrament i que podien interferir en la investigació oberta i per això la va traslladar al secretari municipal que va decidir incluir-ho a l'expedient que ja era obert. L'alcalde també va dir que el regidor havia desobeït les ordres donades a tots els regidors del grup municipal socialista "havien d'estar al marge de qualsevol contacte en relació a l'expedient obert". El cas ara ja ha passat a l'instructor nomenat per la Diputació de Barcelona i serà qui haurà de determinar com es tanca el tema.

Joan Castaño també va deixar entreveure que es podria demanar l'expulsió de Manel Bueno del grup "Ara continua dintre del grup, sense cap càrrec ni assignació econòmica, perquè així ho permet la llei, sempre i quan no sigui expulsat i això està en estudi". L'alcalde també lamenta que malgrat la prudència "el tema ja ha esquitxat a la policia i això no és bo".

Francesc Deulofeu (CiU): "Desgavell del govern municipal"

El Grup Municipal de Convergència i Unió, a través del seu portaveu, Francesc Deulofeu, va carregar contra el govern municipal "Aquesta situació ha produït un desgavell al govern ja que en cap moment ha sabut gestionar la crisi". Ens presenten propostes d'urgència, a corre-cuita i fan distribucions que criden l'atenció".

Deulofeu diu que amb la informació que disposen no poden inculpar ningú. L'alcalde i el regidor de Seguretat Ciutadana, recorda, han tingut accés a la informació però els grups municipals no "per això m'estaré de culpabilitzar a qualsevol regidor. Quan tinguem accés a la informació farem la valoració oportuna".

Dani Corpas (CUP): "Les explicacions no serveixen de res"

"Les explicacions que ha donat el regidor Manel Bueno no serveixen de res. No se si algú de Sant Celoni les ha entès, però jo no", ha assegurat Dani Corpas, regidor de la CUP. Per aquesta formació política ara s'ha creat una comissió de seguiment i hi treballaran per canviar el model de policia i es mantindran al marge "dels embolics i paraules com venjança". Corpas recorda que hi ha un expedient obert, un instructor de la Diputació i tot i desconèixer si Manel Bueno va entorpir o no la investigació "sí que ens preocupa que dintre d'aquesta comissió ho pugui fer". tampoc els queda clar al grup municipal de la CUP quin és el paper que farà el regidor cessat al ple.

Carme Montes (ICV): "cal resoldre el cas amb celeritat"

La regidora d'ICV diu que ara el més important és l'expedient i la situació interna de la policia. Per això, aquesta regidora demana que el tema s'instrueixi amb rapidès "per evitar una situació de risc del cos de la policia",





Arxivat a