Dona i República a les V Jornades de la Memòria Històrica de Palau

Amb el títol de La Remei, una nena de Palautordera, es va realitzar la lectura d’un material inèdit fruit del treball d’investigació que està realitzant la historiadora Montserrat Garriga

Redacció
25 de novembre del 2013
Un moment de les V Jornades de la Memòria Històrica a Santa Maria de Palautordera Foto: Àrea de Cultura SMP

Els dies 22 i 23 de novembre es van celebrar a Santa Maria de Palautordera les V Jornades de La Importància de la Memòria que en aquesta cinquena edició es van dedicar a la dona i la república. Les jornades, que com és habitual, es van realitzar a La Quadra, Sala Cultural es van iniciar amb la presentació del llibre Ignorades però desitjades del Doctor en Història contemporànea Josep Lluís Martín Berbois. A continuació l'escriptora Antonina Rodrigo va oferir una conferència sobre la dona i l’exili que va ser seguida amb gran atenció per tots els assistents. El primer dia de les Jornades va concloure amb una taula rodona que, sota el títol Dona: República i Exili, va aplegar a Josep Lluís Martín Berbois, Antonina Rodrigo i Montserrat Garriga, historiadora i coordinadora de les Jornades.
 
El dissabte, 23 va tenir lloc l’acte més emotiu de les Jornades. Amb el títol de La Remei, una nena de Palautordera, es va realitzar la lectura d’un material inèdit fruit del treball d’investigació que està realitzant la historiadora Montserrat Garriga. Aquest va consistir en la lectura a dues veus de l’entrevista que Montserrat Garriga va realitzar a la Remei, una nena de Palautordera, que va haver de marxar a l’exili a França. Les Jornades van finalitzar amb l’acte de clausura de les mateixes a càrrec de l’alcalde Jordi Xena, un representant de l’Associació Cultural Frederica Montseny i de Montserrat Gàrriga, historiadora i ànima d’aquestes Jornades.