Vallgorguina reviu la vida rural amb la Fira del Bosc i de la Terra

La XVIII edició tindrà lloc durant tot el cap de setmana amb un programa farcit d'activitats

Redacció
23 de novembre del 2013
Els llenyataires protagonistes de la Fira del Bosc i la Terra Foto: ACV

Com és tradicional, Vallgorguina celebra el darrer cap de setmana del mes de novembre la Festa Major de Sant Andreu i un dels actes principals és la Fira del Bosc i de la Terra, que tindrà lloc els dies 23 i 24 de novembre, organitzada per l'Associació d'Intercanvis Culturals. La Fira és pel municipi el moment de l’any on es reuneix més nombre de visitants vinguts d’arreu per a gaudir de la festa, les activitats i la gran varietat de productes artesans que hi ha als estands.

El bosc i la terra, que li donen nom, reben l’homenatge d’un poble que té les seves arrels en aquests dos elements. El bosc, el gran protagonista de Vallgorguina, vila embolcallada per l’entorn forestal que li havia donat vida amb unes activitats estretament lligades al món silvícola.

La terra, amb les feines tradicionals de conreus pel bestiar i per a les persones. Es collien blat, patates, mongetes pel consum i la venda, així com també es comercialitzaven les castanyes i els bolets.

Amb la Fira, es fa reviure perquè sigui un petit homenatge, any rere any, a aquesta ancestral forma de vida, a la vegada que ho donen a conèixer a la gent que no ha conegut com era en el passat la vida rural.

Programa de la Fira

Arxivat a