Dones de Breda organitzarà diversos actes en motiu del dia de la Violència de Gènere

Concerts de hip-hop, l’estrena d’una exposició i una representació teatral ompliran l’agenda bredenca les properes setmanes

Redacció
15 de novembre del 2013
Avui divendres, 15 de novembre, s’inaugurarà l’exposició de dibuixos que els alumnes de l’Escola Montseny de Breda varen fer del conte “Pomes per la Pau”. Prèviament, l’entitat Dones de Breda ja havia organitzat un passi, amb l’actriu Pepa Lavilla, de l’adaptació per a escoles del mateix conte d'Adela Turin. L’objectiu que es perseguia era el de treballar el tema de la violència mitjançant un conte adequat a les edats dels alumnes. La representació era una crítica als contes sexistes i a les societats violentes, i posava especial èmfasi en conceptes negatius com ara les guerres, les males paraules, els critsi el menyspreu.

Un cop inaugurada l’exposició, aquest mateix divendres, es projectarà el videoclip “L’Amor no és l’hòstia”, amb una aposta de hip hop en contra de la violència envers les dones, on també hi ha participat Dones de Breda. En tercer lloc es farà el concert de Hip Hop amb les actuacions de: Mc Yuyu, Paula Grande, Mou & Daura Mangara & Sayk i Hosted by Dj Kánut.
 
Actes pel 25 de novembre
Pel que fa als actes del 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència de Gènere, hi ha programats un seguit d’actes que conformen un bon cartell. En destaca la representació de "Movent les paraules". L’actriu Pepa Lavilla i la ballarina Ona Mestre interpretaran aquest espectacle, basat en una selecció de textos de l’escriptora i periodista Montserrat Roig. Es tracta d’una lectura dramatitzada de fragments de la novel·la La veu melodiosa i dels articles Pariu fills que ja us els matarem, El cendrer i Jo també m'hi apunto, tots ells de l’escriptora Montserrat Roig.

L'actriu Pepa Lavilla i la ballarina Ona Mestre són les responsables del muntatge. Lavilla hi posa la veu, i Mestre els moviments. Juntes conjuguen dansa i paraules en un espectacle de petit format, on música, gest i text queden imbricats sense costures. A través de la literatura de Roig, "Movent les paraules" ens convida a ser més crítics i a qüestionar-nos certs aspectes de la nostra vida, tot ajudant-nos a reflexionar sobre conceptes com la guerra, l’amor ple i sense lligams, el respecte, la comprensió o la maternitat. En tots els actes hi col·labora l’Àrea de la Dona de l'Ajuntament de Breda.