Ajuntament, entitats i col·lectius de Sant Celoni debaten en els usos del bar de l'Ateneu

Abans de finals d’any començaran les obres de reparació de la coberta

Redacció
15 de novembre del 2013
Entitats, col·lectius i Ajuntament debaten sobre el futur del bar de l'Ateneu Foto: Aj. de Sant Celoni

Una trentena de persones representants de vint associacions del municipi s’han reunit per avançar en la definició dels usos del bar de l’Ateneu de Sant Celoni. La trobada, que va tenir lloc a la Sala Petita, va servir per fer un primer canvi d’impressions amb entitats, col·lectius i grups municipals en relació als futurs usos de l’equipament del bar de l’Ateneu. La regidora de cultura i educació, Júlia de la Encarnación,  va iniciar la reunió exposant que "aquest espai no ha de ser d’ús exclusiu per cap entitat ni col·lectiu, hauria de ser un espai d'ús cultural; el lloc on està ubicat i les característiques complementaria molt bé l’oferta cultural que tenim a l’edifici: escola de teatre, de música, sala gran, sala petita. Així mateix, hauria d’incloure un bar/restaurant per ajudar a dinamitzar l’espai."
 
Durant la reunió, els assistents van fer un primer apunt de propostes i suggeriments. Entre d’altres, es va plantejar la necessitat de visualitzar l’espai com un espai cultural, polivalent i flexible per donar cabuda a usos diversos des de reunions d’entitats, activitats de petit format, àpats, garantir que es mantingui la mateixa estructura original, que sigui un espai ampli que hi hagi cabuda per un bar perquè ajudarà a ser punt de trobada. En tot cas, si cal fer alguna partició de l’espai que sigui amb algun element o estructura mòbil. El proper 4 de desembre, a les 7 del vespre, a la sala petita de l’Ateneu es farà una nova reunió per compartir les propostes que hagin plantejat les entitats.

Mig any d'obres per condicionar el sostre
Paral·lelament a aquest procés de treball de definició dels usos del bar s’iniciarà una primera fase d’intervenció de l’edifici que consistirà en la reparació de la coberta del cafè que ha de servir per resituar-ne les condicions de seguretat i d’aïllament tèrmic i d’adaptació a la normativa. La coberta se sustenta en un sistema d’encavallades de fusta que pràcticament no s’han tocat des de la construcció de l’edifici l’any 1923. L’actuació s’iniciarà a mitjans - finals de desembre, tindrà una durada d’un sis mesos i consistirà en la substitució de l’actual coberta de fibrociment per una de panells amb aïllament incorporat, corretges d’acer per unes altres de fusta i la revisió i reparació de les encavallades de fusta, també es retirarà el fals sostre decoratiu.
 
La segona fase d’actuacions anirà vinculada a la proposta funcional que s’acordi i consistirà en la substitució de la instal·lació elèctrica, climatització i aspectes de seguretat i evacuació, entre d’altres.
Arxivat a