L’historiador bredenc Andreu Pujol publica “Ministeri d’Incultura”

Es tracta d’un assaig en el qual l'autor reflexiona per quins motius la cultura catalana no abasta els camps més baixos de la producció cultural

Redacció
14 de novembre del 2013
Aquest dijous 14 de novembre surt a la venda el nou llibre de l’historiador bredenc Andreu Pujol titulat “Ministeri d’Incultura. Catalunya a la recerca d’un kitsch nacional”. Es tracta d’un assaig publicat per l’editorial Acontravent en el qual Pujol reflexiona per quins motius la cultura catalana no abasta els camps més baixos de la producció cultural, ja siguin les revistes del cor, la televisió porqueria, la música més comercial o el cinema més barroer.

L’autor parteix de la premissa que una cultura normalitzada és capaç de produir, en la pròpia llengua i des del propi punt de vista, productes culturals tant d’alta cultura com de cultura kitsch. En canvi, en l’àmbit català, els productes culturals de masses de més baixa qualitat són, majoritàriament, en llengua castellana i des d’una òptica aliena a la realitat catalana.

El llibre ja ha despertat expectació i aquest mateix dijous el diari El Mundo publica una entrevista a l’autor dins del seu suplement de cultura Tendències. Andreu Pujol també serà present al programa La Tribu de Catalunya Ràdio el proper dimarts 19 de novembre. Properament s’anunciaran presentacions del llibre tant a Breda com a Sant Celoni, i està previst que també es presenti a Barcelona. Aquest és el tercer llibre d’Andreu Pujol que ja havia publicat, anteriorment, “Homenatge a Salvador Riera” i “Podran arranar, però no desarrelar. Vida de Mn. Pere Ribot i Sunyer”.