El naturalista celoní Martí Boada formarà part d'una expedició a l'Estació Científica de Yasuní

Durant tres mesos s'hi aplegaran més de 200 biòlegs, naturalistes i voluntaris d'arreu del món amb la finalitat d'augmentar coneixements de fauna i flora

Redacció
12 de novembre del 2013
Martí Boada Foto: DBM

El naturalista de Sant Celoni, Martí Boada, serà un dels expedicionaris que entre els mesos de juny i setembre de 2014 viatjaran a l'Estació Científica de Yasuní, al Parc Nacional de Yasuní, a la conca amazònica equatoriana que des de l'any 1989 és reserva de la biosfera per l'Unesco i catalogat com un dels deu paratges amb més diversitat del planeta. Es tracta d'una de les expedicions més atrevides a la qual hi participaran més de 200 biòlegs, naturalistes i voluntaris d'arreu del món amb la finalitat d'augmentar coneixements de fauna i flora, tot garantint la base de la seva conservació. "Una oportunitat única per estar en contacte amb una de les reserves mundials de la biosfera", explica Martí Boada, que forma part de l'equip director com assessor d'investigació pluridisciplinar, juntament amb Guillem Chacón, Paco Bonilla i Jordi Rodríguez.

En el decurs dels noranta dies que durarà l'expedició es faran diverses activitats com monitoratges, captura no lesiva, anellatge i marcatge, censos, mostrejos, fotografia i foto-trampeig. Així com programes pluridisciplinars dins del medi ambient i les comunitats humanes. A més a més, cada trenta dies hi haurà cursos de zoologia i ciències de la natura, de la mà de grans experts internacionals.

L'expedició es farà de la mà de l'Institut de Biodiversitat Tropical (IBT), una organització nascuda a Lleida, i l'única al sud d'Europa dedicada a oferir als biòlegs, veterinaris, naturalistes, amants de la natura i estudiants de carreres vinculades acadèmic i professional.
Arxivat a