La CUP treu pit a Granollers

El diputat David Fernàndez adverteix que si continuen les retallades i les privatitzacions «l'única estructura d'estat que ens quedarà és la del deute» | "Hem d'enfortir els moviments socials als municipis, mobilitzar-nos i organitzar-nos millor", ha destacat el regidor de la CUP a Santa Maria de Palautordera, Jordi Pueyo

Eduard Mas/Nació Granollers.cat
11 de novembre del 2013
El diputat de la CUP David Fernàndez, aquest dissabte. Foto: Jordi Borràs

Demostració de força de la CUP aquest dissabte a Roca Umbert de Granollers. La primera Trobada d'Unitat Popular organitzada per l'Assemblea Territorial de la CUP Vallès Oriental-Baix Montseny ha aplegat més de 300 persones, superant les expectatives dels organitzadors. És el primer acte d'aquest tipus que organitza la CUP a Granollers, i la formació espera que serveixi per consolidar les seves estructures tant a la ciutat com a la comarca, on cada dia hi ha més assemblees locals. "Hem d'enfortir els moviments socials als municipis, mobilitzar-nos i organitzar-nos millor", ha destacat el regidor de la CUP a Santa Maria de Palautordera, Jordi Pueyo. L'èxit de l'acte també podria esdevenir l'impuls definitiu perquè la CUP es presenti a les municipals del 2015 a la capital vallesana.

Gairebé un centenar de persones han participat a les tres taules de debat, establertes en tres eixos que es consideren estratègics en la política de la unitat popular: drets socials, model de ciutat i el procés d’independència. Després del sopar, presidit per una gran estelada, Pueyo ha obert el torn d’intervencions fent una crida a lluitar contra la situació actual ("amb els serveis socials desbordats i un empobriment generalitzat de la classe treballadora") des del carrer i des dels ajuntaments. Per la seva banda, Maria Oliver, membre de la CUP de Granollers, ha denunciat "la fal·làcia” de vendre que la capital vallesana és una ciutat educadora, perquè és un dels municipis catalans "amb més segregació escolar".

Maria Oliver, membre de la CUP de Granollers. Foto: Jordi Borràs

Oliver també ha advertit de l'atur "sagnant" que hi ha a la ciutat i que cada mes es desnonen a cinc famílies tot i que hi ha uns 3.000 habitatges buits. "Uns 5.000 granollerins truquen cada dia a les portes de l'exclusió social", ha afegit, just abans de demanar a la població que es mobilitzi per acabar amb el "clientelisme i el regne de taifes que ens desgoverna", en referència a l'executiu de Josep Mayoral. Durant els propers mesos la CUP de Granollers decidirà si es presenta a les municipals del 2015 a la capital del Vallès Oriental.

Una oportunitat històrica
El diputat de la CUP, David Fernàndez, ha estat l'encarregat de cloure els torns de paraules, previs al concert que s’ha celebrat a La Troca. Fernàndez ha advertit que "per dalt estan intentant blocar una oportunitat històrica impulsada des de baix". Per això ha instat als catalans a no defallir en la reclamació de l'exercici ple del dret d'autodeterminació, "per fer un país millor i més just". En referència al projecte de pressupostos presentat pel Govern, el diputat de la CUP ha etzibat que "mantenen les retallades i es venen el país", subhastant el patrimoni públic i privatitzant empreses públiques. "Si seguim així, la única estructura d'estat que ens quedarà és la del deute", ha sentenciat.

Fernàndez també ha fet referència al mural independentista de Cardedeu, afirmant que "mentre ells volen posar gris ciment a les nostres vides nosaltres hi posem color". I ha finalitzat la seva intervenció destacant que l'autodeterminació "és tornar aquest país als seus propietaris, a tota la ciutadania". "La solució rau en nosaltres, treballem perquè la por canviï de bàndol", ha conclòs. 

Unes 300 persones han participat a la Trobada per la Unitat Popular a Granollers. Foto: Jordi Borràs

Jordi Pueyo, regidor de la CUP de Santa Maria de Palautordera. Foto: Jordi Borràs