Embolica que fa fort

Carta oberta de la CUP de Sant Celoni referent al conflicte de la policia local

Redacció
09 de novembre del 2013
Una assmblea de la CUP de Sant Celoni Foto: arxiu LV

El serial policial de Sant Celoni ja és un fet. Sempre sobre fets consumats. Tot aquest obscur procés de gestió de la Policia Local, pèssimament gestionat per l’equip de govern, ens assegura una nova notícia cada matí quan ens llevem.
 
Fa massa anys que la CUP insisteix a revisar el model de Policia. Fa massa anys que els successius governs celonins, tant del PSC com de CiU, han mirat cap a l’altra banda quan sobre la taula hi ha hagut la possibilitat de posar remei al problema i evitar d’aquesta forma un final més digne d’un film de sèrie B que no pas de la gestió seriosa d’un cos policial d’un ajuntament.
 
Des de la CUP estem preocupats. Preocupats perquè, tot i voler participar en la resolució de tot aquest conflicte, tant pel bé del servei que dóna la Policia Local com pel bé dels veïns i veïnes de Sant Celoni i la Batllòria, estem segurs que sobre la taula no tenim tota la informació.
 
Ja se’ns va dificultar l’accés a una còpia de l’informe redactat el 2009 en què es proposava una reorganització de l’actual organigrama policial, i a dia d’avui ens segueixen arribant fletxes enverinades amb missatges com que aquest informe va desaparèixer durant el canvi de govern el 2011 i que fins i tot estaríem davant la possibilitat que una part d’aquest restés a les penombres.
 
A més, el regidor, ara sí ara no, Manel Bueno, accelera el procés que viu aquest serial per tal de convertir-se en la nova Nissaga de poder , això sí, celonina. Rebutgem l’actitud del senyor Bueno, que només fa que alimentar el conflicte. Rebutgem l’actitud de l’equip de govern per la pèssima gestió del conflicte. Si us plau, demanem rigor i seriositat a les dues parts, al senyor Bueno i a l'equip de govern. 
 
Des de la CUP, cada vegada ho tenim més clar. Tot i ser conscients que no tenim totes les variables interpretatives, tot i ser conscients que no tenim tota la informació, del que estem segurs és que la nostra confiança vers CiU i el PSC segueix sent nul·la, com ho ha estat sempre.
 
El nostre model policial s’allunya anys i anys del seu. Volem molts més educadors socials al carrer per fer polítiques de prevenció. Volem que la Policia sigui un cos transparent i al servei de les persones. Volem que la Policia de proximitat sigui quelcom inherent al mateix cos, i no un pedaç a una gestió política nefasta.
 
Volem regeneració democràtica. Tant CiU com el PSC tenen regidors i regidores que es perpetuen a les seves butaques, a les seves poltrones. El gran virus de la política. Feu un favor a la població, cares noves al capdavant dels projectes per tal que la gent torni a recuperar la confiança que a hores d’ara ha perdut.
 
Demanem responsabilitats, demanem que s’expliqui tot el que està passant i que es faci de forma pública. Volem una audiència pública on CiU i PSC ens expliquin a totes i tots què ha anat passant els últims 15 anys al cos de la Policia. Volem transparència i que tot aquest conflicte serveixi perquè en un futur no es tornin a repetir casos com aquest.
 
CUP SANT CELONI

www.santceloni.cup.cat
www.facebook.com/infocup
@cupsantceloni
Arxivat a