Inauguració de l’escultura Portes del Montseny a Sant Celoni

L'obra de Josep Plandiura és la guanyadora del Concurs del Museu Urbà 2012

Redacció
09 de novembre del 2013
L'escultura Portes del Montseny que s'inaugura avui dissabte. Foto: Jordi Purtí

Avui dissabte, a partir de dos quarts de dotze del migdia tindrà lloc la inauguració de l'escultura Portes del Montseny, a la porta de Llevant, al final del carrer Bruc. És una obra de Josep Plandiura que es va declarar guanyadora del Concurs del Museu Urbà 2012 , una proposta que va néixer l’any 2012 de la mà d’un col·lectiu d’artistes locals interessats per engegar un projecte que doni una empenta a la creació artística i possibiliti disposar d’espais per mostrar diferents obres d’art.
 
En l’edició del Museu Urbà 2012 el jurat va estar constituït per tres artistes del Baix Montseny - Hugo González, Carlos Colomo i Glòria Auleda -, dos tècnics de l’Ajuntament de Sant Celoni , Josep Maria Abril, tècnic de Cultura, i Jaume Coris, arquitecte municipal i Sílvia Garcia, tècnica de Cultura, que ha actuat com a secretària. En el concurs es van presentar onze projectes i el jurat va escollir com a obra guanyadora “Portes al Montseny” de Josep Plandiura, escultor de Sant Pere de Vilamajor.
 
El projecte és una bona oportunitat per embellir i endreçar l’espai urbà i enriquir el patrimoni cultural, doncs l’obra guanyadora s’ha d’integrar en el conjunt artístic del municipi. És per això que coincidint amb la inauguració de l’escultura es presentarà l’itinerari urbà d’escultura de Sant Celoni.
Arxivat a