Sant Celoni està a punt per les Festes de Sant Martí

El programa combina projectes culturals com la memòria històrica o el museu urbà amb actes tradicionals com la Fira artesana i espectacles familiars com el Mag Lari, entre moltes altres activitats

Redacció
08 de novembre del 2013
Presentació d'un nou volum de l'Anatomia del Còmic dedicat a Pol Cunyat Foto: Jordi Purtí

Fins al dilluns 11 de novembre es duran a terme les Festes de Sant Martí amb una àmlia proposta d’activitats lúdiques i culturals. Tal i com explica la regidora de Cultura i Educació, Júlia de la Encarnación: "A la programació d’aquestes festes de Sant Martí s’hi aplega un seguit de projectes culturals que s’estan duent a terme a Sant Celoni: les primeres jornades de la memòria històrica, la presentació d’un nou número de la col·lecció del còmic local, música de l’entrefestes, la presentació de l’escultura guanyadora del Concurs del Museu Urbà i activitats de la recent estrenada programació familiar, tot això amb la voluntat de seguir donant suport als artistes locals i d'apostar per projectes culturals que ens enriqueixen a tots. No oblidem tampoc el vessant festiu amb actes més populars com la cercavila de gegants, la fira artesana o  l’esmorzar popular".
      
El programa d’actes comença amb la presentació de l’11è número de la col·lecció Anatomia del còmic celoní dedicat a Pol Cunyat sota la coordinació editorial i maquetació de Xavi Plana. Aquest projecte, ja consolidat a les festes de Sant Martí, és una bona mostra del treball dels artistes locals i complementa el fons documental de més de 1.000 exemplars de còmics per a infants i adults de la biblioteca  l’Escorxador.
 
Els més menuts i les seves famílies disposen d’una àmplia programació d’activitats familiars com l’espectacle de màgia del Mag Lari, el cinema en català, l’animació infantil del diumenge al matí o els inflables de dilluns a la plaça de la Vila. Tampoc hi faltaran els gegants de Sant Celoni acompanyats de tots els gegants de les escoles de Sant Celoni. El dissabte a la tarda les diferents colles geganteres donaran ambient a places i carrers.
 
Al teatre municipal Ateneu també hi haurà programació de teatre amb l’Abanderat, Smiley i música amb Sulfitos i Bonobos, concert i ball...  No hi faltaran tampoc les activitats que organitzen entitats i col·lectius com el taller de danses de Passaltpas, l’animació de la xaranga Callabarjaula integrada per músics celonins, l’obra de teatre del grups dels Atrevits de l’Esplai de la gent gran, les activitats esportives dels ciclistes, l’enducròs, l’agrupació de pescadors, entre d’altres.

Jornades de la Memòria Històrica

Destaca també les I jornades de la memòria històrica: l’exili promogudes per al grup de Recerca de la Memòria Històrica de Sant Celoni i l’Ajuntament de Sant Celoni. Aquest grup està treballant en la recerca d'informació sobre la Segona República, la Guerra Civil i la postguerra, amb l'objectiu d'estudiar i divulgar aquesta època a Sant Celoni. En aquest context volen realitzar anualment per Sant Martí unes jornades temàtiques i les primeres seran aquest novembre de 2013 al voltant del tema de l'exili.

En aquesta línia, el Ple municipal va aprovar per unanimitat a la darrera sessió del 26 de setembre  una moció per restituir la placa al monòlit del cementiri municipal en record de tots els morts de la Guerra Civil que uns desconeguts van destrossar el gener de 1981.
Arxivat a