L'oposició tomba les ordenances fiscals presentades pel govern de Sant Celoni

CiU, CUP i ICV rebutgen la proposta de congelar els impostos i taxes per al 2014 presentades pel PSC i es prorroguen les vigents al 2013

Redacció
08 de novembre del 2013
Sessió plenària de dimecres. L'oposició va rebutjar les ordenances fiscals del PSC. Foto: Jordi Purtí

L'equip de govern del PSC en minoria a l'Ajuntament de Sant Celoni no ha pogut tirar endavant la proposta de congelar les ordenances fiscals per a l'any 2014. L'alcalde Joan Castaño, en el ple de dimecres passat ho va defensar dient que "són temps difícils per tothom i des de l'administració local s'ha de tenir la capacitat per poder garantir els serveis que es retallen des d'altres administracions". Castaño també va assegurar que si s'abaixen els impostos és impossible poder donar els mateixos serveis i amb la mateixa qualitat "i menys en aquests moments que els ens locals tenen menys recursos". Amb el vot negatiu a la proposta d'ordenances automàticament queden prorrogades les de l'any 2013.

Però els arguments no han convençut a cap dels grups municipals de l'oposició (CiU, CUP i ICV), tot i que les posicions d'uns i altres no són ecxactament coincidents, però sí que van posar-se d'acord en criticar la capacitat de no consensuar la proposta del govern socialista i que l'alcalde va admetre argumentatnt que "aquest és el risc de governar en minoria".

El president del grup municipal de CiU, Francesc Deulofeu, va explicar que les ordenances que presentava el PSC mantenien la pressió fiscal de l’any passat, que van suposar un increment de l’IBI del 16% i que també van obtenir el vot en contra de la federació nacionalista. A més, tenint en compte que l’ajuntament va tancar el pressupost del 2012 amb un benefici de més d’1 milió d’euros, "no hi ha cap motiu per repercutir-ho en la ciutadania".

La CUP, per la seva banda es va centrar molt en dos aspectes de la proposta per votar-hi en contra. Per una banda no estan d'acord en la rebaixa del 10% dels béns immobles no residencials ja que fa dos anys quan es va aplicar el decret Rajoy l'augment de l'IBI no va afectar a aquest tipus d'immobles. També consideren que s'ha de mantenir el tipus del 10% en les plusvàlues.

Carme Montes d'ICV també considera que la pressió fiscal és massa gran i considera que és un plantejament continuïsta. La part de l'IBI ja va quedar clar en el seu moment que no tot es repercutia a finalitats socials. Montes diu que ara és el moment de fer un esforç per reduir les taxes "i no pas d'aquí a un any i mig quan vinguin les eleccions".
Arxivat a