L'alcalde de Sant Celoni tampoc no aclareix els motius que han fet cessar a Manel Bueno

En un ple celebrat aquesta nit passada Joan Castaño s'ha limitat a dir que es tracta d'una pèrdua de confiança política i que la informació rebuda és reservada

per NacióBaixMontseny, Sant Celoni | 7 de novembre de 2013 a les 12:24 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de novembre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Manel Bueno ja no va pareticipar de la sessió plenària d'ahir al vespre Foto: Jordi Purtí

L'alcalde de Sant Celoni, Joan Castaño, tampoc no ha aclarit quins són els motius que l'han portat a cessar l'exregidor de Secretaria i Economia, Manel Bueno, després derebre una informació que podria donar a entendre que entorpia la investigació davant la denúncia de dos agents de la Policia Local acusant alguns companys de consumir alcohol en hores de servei. En un ple extraordinari celebrat aquesta nit passada a l'Ajuntament de Sant Celoni s'ha limitat a dir que es tracta d'una "pèrdua de confiança política".


L'alcalde, valent-se d'un informe del secretari municipal, va deixar clar vque no podia ensenyar la documentació rebuda "perquè es tracta d'informació reservada que forma part de l'expedient informatiu que s'ha obert als policies implicats i només l'instructor del cas podrà decidir si es poden fer públiques o no". A més, des de l'quip de govern es va manifestar que lliurar aquesta informació "suposaria vulnerar la legalitat". Malgrat la negativa, el govern municipal assegura que són transparents, que s'ha actuat amb rapidesa i no es tracta de res peronal ni tenen res a amagar.

L'oposició decebuda


Malgrat totes les explicacions, els grups de l'oposició estan decebuts amb la decisió. En aquest sentit, Francesc Deulofeu, portaveu de CiU, va insistir que Manel Bueno era un regidor de l'Ajuntament de Sant Celoni i "ha estat fulminat", per això considera que "tenim tot el dret a conèixer els motius que han suposat la renúncia de Manel Bueno". També va dir que la ciutadania té dret a saber que és el què està passant a la policia locval i mentre no es donin explicacions "la transparència promesa per l'equip de govern és fosca", etziba el portaveu de CiU.

La CUP, per la seva banda, va repartir una mica per tothom criticant a PSC i CiU "perquè els dos partits han fet tasques de govern a Sant Celoni i saben el què està passant a la policia "però mai han fet res per solucionar un problema que ve de lluny". El regidor Dani Corpas demana trasparència i solucions "com més s'allargui el problema pitjor serà per l'ajuntament, per la policia i pel poble". Corpas també va ser contundent responent a l'equip de govern "si de nosaltres depenès no ens faria res vulnerar la legalitat per facilitar informació als grups municipals".


Finalment, Carme Montes d'ICV, una vegada més es va mostrar sorpresa per tot aquest tema i es queixa que es parla molt i no es diu res i també demana a l'equip de govern que expliqui la realitat del què està passat a la policia local ja que al seu entendre "tenim un problema molt greu i dieu que encar pot trigar mesos en solucionar-se". Montes manifesta que sembla que es vulgui distorsionar la informació.

Tots els grups municipals sí que van estar d'acord  en crear una comissió de seguiment i començar a treballar sobre el model de policia que es vol implantar a Sant celoni, seguint els paràmetres que s'indiquen a l'auditoria que es va elaborar l'any 2009.

 

Participació