La documentació que ha fet dimitir Manel Bueno l'ha enviat un policia local expedientat fa un any i mig

La CUP demana transparència i responsabilitats respecte al problema de la Policia Local

Redacció
06 de novembre del 2013
Comissaria de la Policia Local de Sant Celoni
Comissaria de la Policia Local de Sant Celoni | DBM
Comissaria de la Policia Local de Sant Celoni Foto: DBM

La documentació que va rebre l'alcalde de Sant Celoni la setmana passada relacionada amb la investigació sobre la denúncia de dos agents de la Policia local acusant alguns companys de consumir alcohol en hores de servei l'ha facilitada, segons que ha pogut saber BaixMontseny.info , un agent expedientat disciplinàriament fa un any i mig pel fet d'haver constituït una societat mercantil contrària al règim d'incompatibilitats dels policies i el personal de l'administració pública en general. En qualsevol cas, aquesta informació ha estat la causa del cessament del regidor Manel Bueno que, en aquell moment, era el regidor de Recursos Humans. La sanció a l'agent va ser de tres mesos i un dia de sou i feina i un cop transcorregut aquest temps va demanar una excedència voluntària.

L'expedient informatiu obert pel cas de la Policia local de Sant Celoni està seguint el seu curs i a les declaracions que ja s'han pres als agents denunciants i denunciats, des d'aquesta setmana també s'hi ha afegit la informació, tal com va anunciar dilluns l'Ajuntament de Sant Celoni.

La CUP demana transparència, mà dura i que s'actuï d'ofici
  Regidors de la CUP de l'Ajuntament de Sant Celoni. Foto: DBM

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Sant Celoni ha emès un comunicat aquesta tarda a través del qual diuen que la dimissió del regidor Manel Bueno juntament amb els recents casos d'irregularitats policials posa en evidència la dimensió real d’un problema "que des de la CUP hem anat denunciant des de fa anys". En aquest sentit critiquen tant els governs de CiU com del PSC-PSOE perquè al seu entendre "han seguit el joc de mirar cap a una altra banda i esperar a les properes mentre a dins es coïa un regne de taifes fins que la situació s’ha convertit en insostenible". Ara hauran de venir de fora a solucionar el que els successius regidors de Seguretat Ciutadana de CiU i el PSC-PSOE no van fer en el seu moment, etziba la CUP en el seu comunicat.

Respecte a les darreres informacions sobre el que ha succeït a l’entorn de la Policia Local, des de la CUP exigeixen tres coses. En primer lloc, màxima transparència perquè consideren que l’única manera d’aconseguir solucionar els problemes de la Policia Local és fent-ho tot a la llum pública.
 
En segon lloc, demanen mà dura. Diuen que si durant les últimes legislatures s'han produït pràctiques malintencionades han de sortir a la llum pública i els seus responsables, els respectius regidors, n’han d’assumir les responsabilitats pertinents. I en tercer lloc, exigeixen que s’actuï d’ofici al mínim indici de mala praxi. 
 
Des d'aquesta formació política asseguren que és una llàstima que s’hagi d’esperar que les situacions s’escapin de les mans per actuar. Tenen el convenciment que a la Policia Local de Sant Celoni alguna cosa no rutlla  i això se sap, com a mínim, des de l’anterior legislatura, governada per CiU, quan es va emetre un informe extern en què s'instava a prendre mesures polítiques per tal de posar ordre dins del cos. Diuen que l'informe va ser silenciat pel govern de la passada legislatura, de fet es va arribar a “perdre” i "només el vàrem veure d’esquitllentes, i no ha estat fins fa poques setmanes que hi hem tingut accés".

Acaba el seu comunicat dient que fa anys que des de la CUP es pressiona els equips de govern de CiU i el PSC-PSOE sobre el model de Policia Local, i les úniques respostes que se n’han obtingut és que necessitaven més agents i cotxes nous. Tot i que existia un extens informe en què es descrivia que el funcionament era molt dolent a tots els nivells i concloïa que era necessària una reorganització completa del cos.
Arxivat a