Dimiteix un regidor de Sant Celoni per no entorpir el cas pel suposat consum d'alcohol d'agents de la policia local

L'alcalde Joan Castaño ha acceptat la renúncia que Manel Bueno va presentar divendres i avui mateix l'ha cessat de les seves funcions

per NacióBaixMontseny, Sant Celoni | 4 de novembre de 2013 a les 14:36 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de novembre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
D'esquerra a dreta, el regidor Manel Bueno i l'alcalde Joan Castaño Foto: DBM

L’alcalde Joan Castaño ha acceptat la renúncia de Manel Bueno com a regidor de l’Ajuntament de Sant Celoni. Bueno, responsable de les àrees de Secretaria i Economia, va presentar la renúncia a l’alcalde divendres 1 de novembre amb voluntat de no entorpir l’expedient informatiu obert per l’Ajuntament davant la denúncia de dos agents de la Policia Local acusant alguns companys de consumir alcohol en hores de servei , de la qual BaixMontseny.info ja se'n va fer un ampli ressò. Dijous passat, l’alcalde va rebre una documentació per part d’una persona vinculada a la Policia local d’on es podria interpretar que Bueno estava interferint en la investigació. L’endemà mateix l’alcalde va acceptar la seva dimissió i avui dilluns l’ha cessat de les seves funcions.

 
L’alcalde ja va traslladar aquesta documentació al Secretari de la corporació ahir diumenge que l’ha incorporat a l’expedient. Precisament Joan Castaño ja ha contactat amb la Diputació de Barcelona perquè nomeni un instructor extern per continuar amb la investigació.

 
En la mateixa línia, a principis de la setmana passada, Joan Castaño i el regidor de Seguretat Ciutadana, Josep Capote, es van reunir amb el conseller d’Interior, Ramon Espadaler, per tirar endavant el Pla de qualitat i millora de la Policia local que la Generalitat va redactar el 2009 a petició de l’Ajuntament. Entre altres mesures s’ha decidit  incorporar un inspector en cap extern que pugui liderar la millora del servei que ja ha començat a fer els primers passos aquests darrers mesos amb la implantació de la Policia de proximitat.


Circular interna

D'altra banda, el passat 3 d'octubre es va fer arribar una circular interna a tot el peronal de la policia local de Sant Celoni en la qual, entre d'altres consideracions es diu que arrel dels fets esdevinguts darrerament, relacionats amb la presència uniformada dels membres del cos en establiments públics, durant la jornada de treball, cal evitar entrar, en la mesura que sigui possible, a locals d'activitats recreatives musicals, llevat per causes derivades del propi servei. Si s'ha d'entrar per causes derivades del servei -diu la circular- cal evitar fer cap consumició. La circular està signada pel sotsinspector en cap de la policia local i el regidor de Seguretat Ciutadana, Josep Capote.


D'altra banda, fora de la jornada de treball, -es recorda- que no no s'ha d'entrar uniformat als locals indicats, llevat que totes les parts de l'uniforme que estigui per sobre de les extremitat inferiors, estiguin cobertes per altres peces de roba no corresponents a la uniformitat, de forma que no es vegin els escuts, els galons o número d'identificació professional.

 

Participació