Es signen els primers contractes d'arrendament del Lloguer Segur

L'Ajuntament de Sant Celoni destinarà els quatre habitages a finalitats socials

Redacció
30 d'octubre del 2013
Signatura lloguer segur a Sant Celoni Foto: Aj. de Sant Celoni

L’Ajuntament de Sant Celoni ha signat aquesta setmana amb els propietaris els contractes per l’arrendament de quatre habitatges dins del marc del programa Lloguer Segur. Aquests habitatges -tres al nucli urbà de Sant Celoni i un al nucli urbà de la Batllòria- s’han posat a disposició dels Serveis socials municipals per a cedir-ne l’ús temporal a unitats de convivència beneficiàries del programa d’Habitatge d’inclusió.
 
Els contractes d’arrendament tindran una durada de fins a cinc anys i la renda mensual serà de 250 euros mensuals. A l’acte, l’alcalde Joan Castaño va fer esment a "la tasca social, d’inserció i inclusió que es pretén fer amb aquests habitatges i va agrair als propietaris l’esforç econòmic i la confiança que han fet amb l’Ajuntament al llogar els seus habitatges." Segons va explicar l’alcalde "en aquests moments de dificultats econòmiques per a tothom, aquests tipus d’iniciatives com el Lloguer Segur que endega Sant Celoni i que ja ha interessat a molts municipis, ajudaran a fer efectiu el dret a un habitatge digne a famílies que a l’espera de finalitzar plans individuals de treball, inserció i inclusió puguin accedir per si soles en un període entre sis mesos i un any a un habitatge que no sigui tutelat."
 
Per a la provisió d’aquests habitatges, l’Ajuntament va fer un procés de contractació obert a tots els propietaris que va acabar el 30 de juliol passat. Els habitatges havien de complir un seguit de requisits entre els quals, estar al nucli urbà i un lloguer mensual màxim de 250 euros. En el marc del programa Lloguer segur, els propietaris obtenen garantia de cobrament, ús adequat i pacífic de l’habitatge i assegurança multirisc.
 
El programa Lloguer segur, va ser aprovat per unanimitat del Ple municipal del 6 de juny passat. 
Arxivat a