Territori posa punt i final a la polèmica per l'ARE de Can Riera de l'Aigua

La Direcció General d'Ordenació Territorial i Urbanisme diu en un escrit que l'Àrea Residencial Estratègica de Sant Celoni no té cap virtualitat jurídica

Redacció
29 d'octubre del 2013
Masia de Can Riera de l'Aigua que dóna el nom a la zona on era prevista l'ARE Foto: Jordi Purtí

El ple extraordinari de l'Ajuntament de Sant Celoni que se celebrarà el pròxim dia 6 de novembre, entre d'altres qüestions donarà compte de l’escrit de la Direcció General d’Ordenació del Territori i Urbanisme envers l'Àrea Residencial Estratègica (ARE) Plans de Pertegàs, més conegut per Can Riera de l'Aigua i que s'entén que aquesta zona queda exclosa del document aprovat definitivament del Pla director urbanístic de les Àrees residencials estratègiques del Vallès Oriental.

Tanmateix, es diu que la notificació del 3 de novembre de 2011 de la Subdirecció General de Seguretat Industrial a l’ajuntament sobre l’emissió d’un informe favorable en relació a l’ARE de Sant Celoni no té cap virtualitat jurídica i per tant no cal fer cap resolució expressa al respecte. Finalment, l’àmbit delimitat com a sector Plans de Pertegàs de Sant Celoni no constitueix un ARE i per tant no és d’aplicació el procediment especial establert a la Disposició addicional vuitena de la Llei 3/2012, de 22 de febrer, de modificació del Text refós de la Llei d’urbanisme.

Amb aquest escrit de la Direcció General d'Ordenació del Territori i Urbanisme es posa punt i final a la polèmica generada l'any 2008 amb la proposta que en el seu dia va fer el govern municipal de CiU amb l'oposició frontal dels altres grups municipals (PSC i CUP) i també dels veïns de Sant Celoni que van rebutjar el projecte mitjançant una consulta popular. El projecte preveia la construcció a la zona de Can Riera de l'Aigua de 542 habitatges, 298 dels quals protegits. La primera consulta popular feta al municipi va comptar amb una participació del 30,03% i un resultat de 1.248 vots a favor, 2.847 en contra, 15 en blanc i 8 nuls.

Els veïns de Sant Celoni van votar en contra de l'ARE el 25 de gener de 2009 en una consulta popular Foto: Jordi Purtí
Arxivat a