Arbúcies exporta el model d'Skate Park

Dues regidores de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramanet visiten la instal·lació i valoren la forma com es va construir

Redacció
25 d'octubre del 2013
Les regidores de Santa Coloma de Gramanet i els regidors d'Arbúcies a l'skate park Foto: Aj. Arbúcies

Ja fa al voltant d’un any que l’Skate Park d’Arbúcies està funcionant. I, no obstant, el concepte que es va aplicar en la seva construcció continua despertant l’interès d’altres consistoris i entitats relacionades amb el món de l’esport i l’esbarjo. Aquesta mateixa setmana, Laia Tordera, regidora d’Infància, Joventut i Salut, i Isabel Garcia, directora d’Urbanisme de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramanet, es varen desplaçar a Arbúcies per interessar-se en la instal·lació, ubicació en l’entorn natural i la seva construcció.

“S’havien informat sobre el projecte que havíem desenvolupat a la zona esportiva de Can Pons i volien més informació, per intentar aplicar alguns aspectes d’aquesta instal·lació al seu municipi”, explica Àngel Cabrero, regidor d’Esports d’Arbúcies. “Els vàrem mostrar la manera tal com havíem anat treballant i la manera com els mateixos usuaris varen ajudar en la construcció de l’Skate Park. Creiem que és una instal·lació molt digna feta amb pocs diners”.

En època de crisi s’han d’optimitzar els recursos i això és el que va fer l’Ajuntament d’Arbúcies en la construcció de l’Skate Park. El disseny i el projecte el va realitzar l’arquitecte local David Juárez. Es va cuidar molt la seva integració al mig ambient. “No volíem que trenqués l’harmonia de l’entorn”, diu Maria Àngels Soler, regidora de Joventut. La construcció es va fer amb materials reciclats i hi varen participar tot un grup de futurs usuaris que també volien fer una aportació voluntària. El cost total va ser d’uns 23.000 euros, que es varen aconseguir a traves de subvencions gairebé en la seva totalitat.

L’Skate Park és ara un model a seguir no solament en el seu concepte de construcció, sinó també per la seva utilització. “Hem aconseguit que els mateixos usuaris se sentin propietaris de la instal·lació, que la cuidin i que la utilitzin de forma continuada”, conclou Jaume Salmeron, tinent d’alcalde d’Arbúcies. “N’estem molt contents i pensem que és un model a seguir en altres construccions esportives y de lleure d’aquest tipus”.
Arxivat a