Satisfacció per l'ús de les minideixalleries de Palautordera

Aquest servei permet apropar la deixalleria al ciutadà, ja que facilita la recollida selectiva de diversos residus i lliurar-los, per separat, a gestors autoritzats per l’Agencia de Residus de Catalunya

Redacció
24 d'octubre del 2013
Minideixalleria a la plaça Major de santa Maria de Palautordera Foto: Jordi Purtí 

Els responsables de l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de santa Maria de Palautordera estan satisfets del funcionament que estant tenint les tres minideixalleries instal·lades a la plaça Major, plaça Sant Elies i al Camí Vell de Sant Celoni ara fa mig any. Es tracta de minideixalleries urbanes de petits residus especials d'ús domèstic que permeten recollir de forma selectiva piles, bateries de mòbils, residus d'aparells elèctrics i electrònics, cd's i dvd's, cartutxos d'impressora i bombetes de baix consum.

D'acord amb les dades fetes públiques per l'Àrea de Medi Ambient en aquests sis mesos s'han recollit 135 bombetes de baix consum, 300 cd's i dvd's, 160 cartutxos d'impressora, 125 aparells elèctrics i electrònics i 3.000 piles i bateries de mòbil.
 
Un dels aspectes a destacar és que les bústies són intercanviables, fet que permet l’intercanvi o ampliació dels residus a recollir sempre i quan aquests siguin reutilitzables o reciclables. Aquest servei permet apropar la deixalleria al ciutadà, ja que facilita la recollida selectiva d’aquests residus i lliurar-los, per separat, a gestors autoritzats per l’Agencia de Residus de Catalunya. Tot això, possibilita el seu reciclatge i la recuperació de components que poden ser tòxics, com és el cas de les piles, de les bateries de mòbils o dels CD’s.