L’Ajuntament de Palau treballa per controlar les colònies de gats

El procés consisteix en la captura, esterilització i devolució dels felins a la colònia a la qual s’han establert

Redacció
23 d'octubre del 2013
Una senyora dóna menjar a la colònia de gats de les Adoberies.
Una senyora dóna menjar a la colònia de gats de les Adoberies. | Adrià Costa
L'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera vol controlar les colònies de gats Foto: Adrià Costa

L’Ajuntament de Santa Maria de Palautordera, a través de la seva Àrea de Medi Ambient segueix treballant per controlar els diferents punts del municipi on es detecta que els gats hi ha establert colònies. Per fer aquesta tasca es compta amb el suport de l’Associació Protectora d’Animals de Granollers i amb una clínica veterinària del municipi per controlar la reproducció dels gats al carrer. El procés consisteix en la captura, esterilització i devolució dels felins a la colònia a la qual s’han establert.

Des de l’Àrea de Medi Ambient es recorda que els gats formen part de l'entorn més proper, i en molts indrets, per la seva gran capacitat de reproduir-se, podem trobar colònies estables i consolidades, sobretot on hi ha un punt constant d'alimentació.
Les colònies de gats no controlades poden generar queixes continuades dels veïns, especialment si colonitzen patis interiors i jardins en zones urbanes. En canvi, una colònia controlada, formada per gats urbans que han estat esterilitzats, a part de ser una proposta sostenible es fonamenta en el control de la natalitat i en la millora de les condicions sanitàries, tant dels gats com de la salubritat del voltant, ja que són alimentats periòdicament amb pinso per part de les persones que s'encarreguen del seu manteniment.

Les colònies no productives, asseguren des de l'Àrea de Medi Ambient, són la millor opció per aconseguir una situació d'equilibri i convivència entre els gats i les persones per mantenir una estabilitat demogràfica i el control de l'estat de salut dels felins. Per reconèixer si un gat o gata està esterilitzat i forma part d'una colònia controlada, se sap perquè porten una senyal en una orella.