Estudiants i professors del Baix Montseny a la vaga contra la llei Wert

Dijous la vaga serà pràcticament general a tots els centres educatius per protestar contra la LOMCE i les retallades | Estudiants de batxillerat dels instituts i part de 3r i 4t d'ESO també segueixen els tres dies de vaga convocada pel Sindicat d'Estudiants

Redacció
23 d'octubre del 2013
IES Giola de Llinars del Vallès Foto: Aj de Llinars del Vallès

Bona part dels estudiants de batxillerat dels centres públics del Baix Montseny segueixen la vaga general estatal que per als dies 22, 23 i 24 d'octubre ha convocat el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans reclamant la retirada de la reforma "franquista" del PP (Lomce), retirada del decret de beques i l'increment de taxes, desacord amb les retallades de CiU i exigeixen la dimissió del ministre d'Educació, Cultura i Esports, José Ignacio Wert. D'aquesta manera, moltes de les aules dels instituts Vescomtat de Cabrera d'Hostalric, Montsoriu d'Arbúcies, IES Baix Montseny de Sant Celoni, Reguissol de Santa Maria de Palautordera, Institut de Sant Pere de Vilamajor, Giola de Llinars del Vallès i SES Sant Esteve de Palautordera tant ahir com avui són buides o mig buides.

Altra cosa és el seguiment de la vaga per part dels alumnes d'ESO. D'entrada els de primer i segon no tenen reconegut el dret de vaga pel Departament d’Ensenyament, mentre que els de tercer i quart en fan un seguiment diferent. En alguns centres, amb el consentiment dels pares, la vaga ha estat majoritària, en altres ha fet vaga qui ho ha demanat i també hi ha escoles que no fan vaga. En qualsevol cas en la majoria de centres s'ha decidit no avançar en la matèria i s'han anul·lat els exàmens en cas d'haver-n'hi de programats, excepte en aquells casos on hi ha tots els alumnes a classe.

Dijous també vaga de professorat

Demà dijous 24 d'octubre, darrer dia de vaga convocada pels estudiants coincidirà amb la vaga convocada pels principals sindicats educatius a la qual s'hi ha apuntat el professorat, emmarcada en el procés de lluita contra l'aprovació de la nova llei educativa per part del Govern Espanyol, la LOMCE, i contra les polítiques de retallades dels pressupostos educatius dels governs català i espanyol, que al seu entendre empitjoraran l'atenció educativa que reben els joves i infants, per la qual cosa s'espera una aturada general a gairebé tots els centres educatius.

Els motius de la vaga són diversos i, per això des dels centres educactius demanen la  implicació dels pares dels alumnes en aquesta lluita. En qualsevol cas, les escoles romandran obertes per garantir el dret als alumnes que no vulguin seguir la convocatòria de vaga. Malgrat això, els treballadors de cada centre escolliran si volen participar en aquesta convocatòria de vaga o posen en marxa altres maneres de manifestar el seu rebuig.