Cinc escoles del Baix Montseny adherides al projecte Euronet 50/50 max

es tracta d'un centre de Gualba, tres de Santa Maria de Palautordera i un de Sant Pere de Vilamajor

Redacció
22 d'octubre del 2013
L'escola Fontmartina de Santa Maria de Palautordera Foto: DBM

Cinc escoles de Gualba, Santa Maria de Palautordera i Sant Pere de Vilamajor participaran en el projecte Euronet 50/50 max d'estalvi energètic, cofinançat pel programa Energia Intel·ligent per Europa que la Diputació de Barcelona ha presenta aquest dilluns a representants d'escoles i ajuntaments del Vallès Oriental, Vallès Occidental i Maresme.

Euronet 50/50 max és un projecte liderat per la Diputació de Barcelona que incentiva l'estalvi energètic en edificis públics a partir de l'aplicació de bones pràctiques en l'ús i la gestió de l'energia. La metodologia del 50/50 consisteix en introduir incentius econòmics a l'estalvi energètic aconseguit. L'ajuntament i l'equipament signen un document on el primer es compromet a retornar el 50% dels estalvis econòmics aconseguits i l'equipament es compromet a aplicar un conjunt de bones pràctiques i liderar el projecte.

L'Escola Aqua Alba, de Gualba; les escoles Fontmartina, Matagalls i Zer Baix Montseny, de Santa Maria de Palautordera; i el CEIP Torra Roja, de Sant Pere de Vilamajor són les cinc escoles del Baix Montseny que s'han adherit al projecte juntament amb altres 26 escoles del Vallès Oriental, un institut i dos equipaments de quinze municipis de la comarca del Vallès Oriental. També hi participen 10 escoles, dos instituts i dos equipaments del Vallès Occidental i 10 escoles, un institut i un equipament del Maresme.

En el conjunt de la demarcació de Barcelona i al llarg d'aquest curs escolars, 100 escoles i instituts i 10 equipaments de més de 50 municipis diferents participaran en el projecte que té una durada de tres anys i hi participen 16 socis de 13 països diferents.