La CUP proposa fer un «cordó sanitari» per aïllar PxC al Vallès Oriental

La formació subratlla que les expressions «d'odi i xenofòbia» s'han de tallar d'arrel abans que creixin i signifiquin un perill per la convivència | Exigeix a la resta de partits que es posicionin

NacióGranollers.cat
10 d'octubre del 2013
Josep Anglada amb part dels seus seguidors a l'exterior de l'Ajuntament.
Josep Anglada amb part dels seus seguidors a l'exterior de l'Ajuntament. | Adrià Costa
Josep Anglada amb seguidors seus a l'exterior de l'Ajuntament de Vic. Foto: Adrià Costa

La CUP del Vallès Oriental-Baix Montseny proposa crear un "cordó sanitari" contra el feixisme i el racisme de Plataforma per Catalunya (PxC) al Vallès Oriental, que actualment només té regidors a les Franqueses del Vallès i Canovelles, però que prepara candidats per diversos municipis més de la nostra comarca, com ara Cardedeu. La CUP considera preocupant "la baixa alerta de la població" respecte l'aparició de PXC en l'escena política i social de la comarca.

Com a exemple, la formació recorda que, recentment, Televisió de Cardedeu feia una enquesta a peu de carrer a diferents veïns sobre la presència de PxC a les properes eleccions municipals. Bona part dels enquestats no mostrava excessiu enuig o por davant la notícia. "Això demostra que hi ha un desconeixement profund del què és realment PxC i que es contempla com una opció més, normalitzada per la ciutadania", subratlla la CUP, que recorda que la formació liderada per Josep Anglada és "una opció política feixista, racista i xenòfoba", tot i amagar-se rere "una fina capa de democràcia". La CUP del Vallès Oriental-Baix Montseny també avisa que hi ha molts membres de PxC que han encapçalat altres organitzacions de l'extrema dreta, que tenen un bon historial de violència racista i espanyolista o que han mostrat simbologia nazi en diferents ocasions.

Exigeix a la resta de partits que es posicionin
"Aprofiten els contextos de crisi, conflictivitat social i el patiment de la gent per estendre el seu discurs xenòfob, carregat de falsos mites i tòpics", afegeix la CUP. Per tot plegat, la formació destaca que "és responsabilitat de tots treballar per desmentir i aïllar el discurs racista i xenòfob que oblida qui són els veritables causants de la crisi si no volem que sigui massa tard per lamentar que governin les nostres viles o nacions". Des de la CUP proposen accions per evitar que es normalitzi la presència de PxC al carrer i les institucions.

"Cal un gran consens amb el teixit associatiu i els partits per aïllar-los políticament i socialment", sentencia la CUP, que exigeix a la resta de partits que es posicionin. "Mirar cap a l'altra banda no serà mai una solució contra el feixisme, cal anar-hi de cara i decidides. Proposem, doncs, un cordó sanitari que eviti el seu creixement i la difusió de la seva propaganda carregada d'odi", conclou la formació.