L’Ajuntament de Sant Celoni renova el web municipal

La finalitat és millorar la transparència i la navegació

per NacióBaixMontseny, Sant celoni, 10 d'octubre de 2013 a les 15:33 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 d'octubre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Portada santceloni.cat Foto: Aj. de Sant Celoni

L'Ajuntament de Sant Celoni ha renovat el seu web municipal, www.santceloni.cat amb l’objectiu d’avançar en la transparència i proximitat, adaptant els continguts a la ciutadania. Aquesta millora ha suposat un intens treball tècnic que no es dóna per tancat a l’espera de seguir incorporant més continguts i reajustar alguns àmbits.

 
Segons el regidor de Comunicació, Jaume Tardy, "el web municipal és un espai d’informació i referència per a la ciutadania amb una mitjana de 3.500 visitesdiàries.  Amb aquesta renovació hem fet un pas endavant important, hem apostat per la transparència, hem renovat continguts però sobretot hem organitzat la informació perquè la cerca sigui molt senzilla i intuïtiva. L’objectiu del web és seguir millorant”"
 
El nou web ha avançat en la transparència en l’àmbit de l’administració, posant a l’abast de la ciutadania informació de l’acció de govern. A tall d’exemple, des de la mateixa portada es pot accedir al pressupost municipal aprovat, l’estat d’execució mensual i l’informe anual del Compte General. El pressupost és una eina fonamental de l'equip de govern que fins ara, tot i ser públic, s'informava als grups polítics amb representació al Ple.

 
El web ha apostat de forma decidida per la qualitat de la informació. Això ha suposat un nou concepte organitzatiu: fins ara la informació s’estructurava seguint l’organització interna d’àrees i departaments de l’Ajuntament que dificultava la cerca de continguts per part del ciutadà. En canvi ara la informació s’estructura en temes (habitatge, cultura, educació, treball, empresa...) independentment de l’àrea de referència (per exemple, a l’apartat de Formació s’hi pot consultar tota l’oferta municipal completa no dependent de la divisió de la gestió administrativa, que això no interessa a l’internauta).

Treball transversal

Facilitar la navegació ha suposat un important treball transversal amb la implicació de totes les àrees de l’Ajuntament. Ha calgut repensar l’organització, adaptar la informació i oferir-ne de nova. De fet, aquest esforç en termes de transparència s’ha vist referendat pel Mapa de les Bones Pràctiques de la Comunicació Pública Local que elabora el Laboratori de Periodisme i Comunicació de la Universitat Autònoma de Bellaterra. Si bé, fa uns mesos, ja era un dels més ben considerats del Baix Montseny, amb un 46% dels criteris complerts, actualment el web municipal de Sant Celoni té una qualificació de notable, amb un 71% d’acompliment.     
 
Per facilitar l’accés als temes d’informació ciutadana bàsica com són l’agenda, les exposicions, els mapes i carrers, contactes, i el servei de gestió de queixes i suggeriments, s’ha fet un enllaç des de la mateixa portada.

Entre les noves funcionalitats, destaca l’aposta per l’Ajuntament 2.0, que d'una banda integra al portal els canals de difusió de l’Ajuntament a les xarxes socials twitter, facebook, manté la possibilitat de subscriure’s a diferents fonts d’informació (RSS) i augmenta la seva oferta de butlletins electrònics que proporcionen informació de les programacions culturals a l’espera d’ampliar-ho amb temes lligats a l’ocupació.
Pel que fa a l’accessibilitat, el web manté el compromís de garantir l’accés als seus continguts a tots els ciutadans independentment de les limitacions pròpies de l'individu (discapacitat motriu o sensorial) o de les que se'n deriven del context d'ús (tecnològiques o ambientals).

www.santceloni.cat rep una mitjana de 3.500 visites diàries. El nombre de visitants augmenta cada any i el 2012 va registrar 1.247.606 visites.
 
 

 

 

Participació