1 de 10

Els autors del Baix Montseny es fan un lloc en el Sant Jordi d'enguany

Pau Gener, David Jiménez i Cot, Jordi Julià, Marina Martori, Andreu Pujol, Cristina Badia i Ramon Gasch han publicat nous llibres

per NacióBaixMontseny, 22 d'abril de 2012 a les 11:42 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 d'abril de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La diada a Santa Maria de Palautordera Foto: Jordi Purtí

Avui, 23 d'abril dia de Sant Jordi els pobles del Baix Montseny han programat activitats lúdiques i culturals per celebrar aquesta Diada. A totes les places i carrers hi ha un moviment diferents al dels altres dies. És un tragir entremig de les parades de llibres i roses.

Un any en què els catalans tenim moltes coses per reivindicar, la producció literària dels escriptors baixmontsenyencs ha estat prolífica. Jordi Julià, David Jiménez i Cot, Pau Gener Galín, Marina Martori, Andreu Pujol, Associació Àmbar i Ramon Gasch en són un bon exemple a Sant Celoni, Llinars del Vallès, Breda, Arbúcies i Santa Maria de Palautordera.Una àmplia novetat editorial que abasta gèneres com la novel·la, narrativa històrica, poesia i fins i tot una guia didàctica que, sens dubte, complementen l'esforç que s'està fent, amb el suport de l'administració local, a molt municipis per inculcar el plaer de la lectura com és el cas del Tast de Lletres a Sant Celoni, el Club de Lectura de Riells i Viabrea i Arbúcies o el Grup de Tertúlies de Palau que l'escriptor Julio Murillo vol impulsar a Santa Maria de Palautordera i que presenta avui aquesta tarda.

Home a l'aigua


Pau Gener
(Tushita)

És el sisè llibre del poeta celoní i es va presentar fa poc
més d'una setmana a la llibreria Els 4 Gats de Sant Celoni. Enceta la col·lecció Quarteres de l'editorial Tushita. El propi autor diu que és una obra fronterera entre la poesia i la prosa. Una novel·la d'aventures, un seguit de personatges, un poemari en prosa o una seqüència de polaroids amb un llenguatge acurat i un resultat sorprenent.
Pau Gener. Foto: Jordi Purtí 

L'escata i el vers
David Jiménez Cot

(Pagès Editors)
Elabora una estructura de contrastos abundants, reproduccions antagòniques i elements com si giressin al voltant de dos pols oposats que col·lideixen constantment, explica el també poeta Lluís Calvo i autor del pròleg de L'escata i el vers i que el va acompanyar en la presentació de Sant Celoni, el 13 d'abril passat. És el tercer llibre d'aquest escriptor de Sant Celoni, el segon de poesia.
David Jiménez. Foto: Jordi Purtí

 

 

Po ètica per a un ninot
Jordi Julià
(Cossetània)
És un poema escènic, que porta com a subtítol "Soliloqui per a màscara i cor de veus", on el titella del poesta reflexiona sobre l'escriptura de poesia, presenta la manera que l'autor té d'entendre la creació poètica, i com s'enfronta al seu exercici concret.Dones Salvatges
Marina Martori
(Marcòlic col·lecció)  
És una novel·la negra ben  tramada, ben lligada, seductora, sensual, sexual... plena de mitologia, de secrets, de coses que no són el que semblen i de dones poderoses, fortes, lliures i salvatges. Dones que han estat tapades per la societat, la història i la religió al llarg dels segles però que han sobreviscut explicades a través dels mites, de les històries, de l’art i els llibres i que continuen sent la llavor de la dona salvatge actual. La dona, qualsevol dona, lligada als instints, a la natura, a la passió, a l’amor, a la vida i també... a la mort. L'escriptora de Llinars del Vallès de 4 a 2/4 de 6 de la tarda d'avui signarà llibres a la parada de la llibreria Suelves, a la plaça dels Països Catalans. 
Marina Martori. Foto: Esteve Plantada

Podran Arrenar, però no desarrelar, vida de mossèn Pere Ribot i Sunyer
Andreu Pujol Mas
(Biblioteca Serra d'Or. Publicacions de l'Abadia de Montserrat),
És una biografia del sacerdot Mn. Pere Ribot, rector parròquia de Riells de Montseny entre el 1941 i el 1996, que ha estat prologada per
Quim Torra i Martí Boada. El llibre, escrit en primera
persona tal com si fos el mateix Mn. Ribot que ens expliqués la seva pròpia vida, recull les diverses facetes del sacerdot. Com a poeta, activista cultural catalanista i com Riells de Montseny es va convertir en una mena de centre de peregrinació, de recer espiritual, per a tots aquells que volien fugir del règim franquista. També es posa èmfasi en la seva qualitat de defensor de l’entorn natural del Montseny i en les innovacions litúrgiques. Pujol el va presentar a Breda el dia 21 d'abril i ho farà a Sant Celoni el 18 de maig.
Andreu Pujol. Foto: Jordi Purtí

El tresor de l'Elna
Cristina Badia, Núria Navales i Magda Marrón
( Associ ació Àmbar )
No és simplement un conte, afirma Cristina Badia. “El tresor de l’Elna és molt més que això perquè s’ha de convertir en una eina de treball a les escoles per aconseguir eradicar el maltractament infantil”. El conte va dirigit a nens d’entre 4 i 10 anys, l’etapa on són més vulnerables a les agressions psicològiques i físiques. En el conte es planteja la necessitat d’aprendre a dir no, davant de situacions que poden anar degenerant fins a convertir-se en agressions directes o subtils.
Cristina Badia.Foto: DBM

Bon cop de falç! ,

Ramon Gasch i Andreu González (Columna) .
La novel·la està protagonitzada per Joan Martí,
marcat per la Guerra dels Segadors. El relat s’inicia amb l’exèrcit castellà sotmetent la masia del protagonista, veí de Santa Maria de Palautordera, a mitjans del segle XVII. La novel·la ha estat guardonada amb el premi Néstor Luján de Novel·la Històrica 2011.
Ramon Gasch. Foto: La Veu de Palau


Exemplars de llibres d'autors del Baix Montseny Foto: Jordi Purtí

 

 

Participació